Hautamäeltä sataprosenttinen esitys Laitilassa – “Ei ollut mitään ylisuorittamista”

1.9.2019 / 19:35
Ville Hautamäki oli suvereeni ykkönen SM2-luokassa Laitilan SM-rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kahdeksan erikoiskoetta ja kahdeksan pohja-aikaa. Ville Hautamäen esitys SM2-luokassa Laitilan SM-rallissa lauantaina oli kaikin puolin sataprosenttinen suoritus.

Rallin SM-sarjan SM2-luokka on ollut tänä vuonna kahden kuljettajan näytöstä. Esa Ruotsalainen dominoi alkukautta voittamalla neljä ensimmäistä osakilpailua putkeen. Nyt orastavassa voittoputkessa on kiinni Ville Hautamäki, joka kesäkuisen Seinäjoen osakilpailun jatkoksi otti ylivoimaisen luokkavoiton lauantaina Laitilassa.

Hautamäki on rallin SM-sarjan 2000-luvun kolmanneksi eniten mitaleja kerännyt kuljettaja, mutta ennen Seinäjoen SM-rallista tullutta SM2-luokan voittoa hän oli ehtinyt ajaa 28 SM-rallia peräkkäin ilman ykkössijaa. Edellisen kerran Hautamäki oli yltänyt SM-sarjassa kahteen peräkkäiseen voittoon vuonna 2014 ja silloin SM4-luokassa. Laitilassa Hautamäki ei antanut vastustajilleen mitään mahdollisuutta, vaan ajoi kahdeksalle erikoiskokeelle yhtä monta pohja-aikaa.

– Ei tuo ollut mitään ylisuorittamista, ihan normaali ajamista. Ei väkisin puristamista ja hyviä aikoja tuli. Toki parannettavaa on tosi paljon vielä, 55,4 sekunnin voittomarginaalin nuijinut Hautamäki totesi ilmekään värähtämättä UrheiluUutiset.comin haastattelussa kilpailun jälkeen.

28 voitottoman SM-rallin putkessa Hautamäki ajoi eri luokissa toiselle sijalle yhteensä 11 kertaa ja noista kakkossijoista neljä tuli tänä vuonna kauden neljässä ensimmäisessä osakilpailussa. Kesäkauden avausosakilpailuun Riihimäelle Hautamäki vaihtoi Subarusta Mitsubishiin. Riihimäellä sijoitus oli vielä luokassa toinen, mutta Seinäjoelta tuli sitten se kauan odotettu voitto, joka sai nyt siis “kaverin” Laitilassa.

– Subarun ja Mitsubishin välillä on jotain eroa. Jostain syystä tällä tohdin ajaa rohkeammin. Tai sopiiko se paremmin minun ajotyylille, sitä en osaa sanoa. Kun on pystynyt ajamaan pohja-aikoja ja tietää, että kaikki pelaa, niin se kasvattaa itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen, Hautamäki kuvailee.

Hautamäki ehti ajaa Subarulla SM-sarjaa kolmen ja puolen kauden ajan, vuosina 2016-2019.

 

Ville Hautamäki ja Mika Juntunen juhlivat Laitilassa ylivoimaista SM2-luokan voittoa (Kuva: Jari Hotti).

 

“Keskellä tietä ja vältettiin turhia riskejä”

Kauden viimeisessä SM-rallissa vajaan kuukauden päästä jaossa on 1,5-kertaiset pisteet. Lisäksi säännöt sanovat, että kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta huonoin tulos putoaa pois ja sekä pistejohtaja Ruotsalaisen, että pistekakkosen Hautamäen kohdalla se pois putoava sijoitus on kakkossija ja sen tuomat 18 pistettä. Ruotsalainen siis pysyy samoissa pisteissä (127) kuin oli ennen Laitilaa, kun taas Hautamäen pisteet nousevat seitsemällä, 111 pisteeseen.

Jos Hautamäki ajaisi kauden viimeisessä osakilpailussa voittoon, niin Ruotsalaiselle riittäisi siinä tapauksessa mestaruuteen kolmas sija.

– Teoriassa on vielä mahdollisuuksia, mutta toki ilman Ruotsalaisen epäonnea niin ei ole. Pitkä kilpailu kuitenkin on edessä ja niin kuin se on monena vuonna aikaisemminkin nähty, niin viimeinen pätkä ja viimeinen siirtymä pitää ajaa, ennen kuin se on varmaa, Hautamäki muistutti.

Ruotsalaisen alkukauden neljän voiton putki on nyt vaihtunut kahdessa viimeisimmässä osakilpailussa kahteen kakkossijaan. Seinäjoella Hautamäen voittomarginaali Ruotsaiseen nähden oli vajaat puoli minuuttia ja Laitilassa tuo ero lähes tuplaantui.

– En saanut yhtä hyvää iskua päälle kuin yleensä rallin ensimmäisille erikoiskokeille. Huollossa sitten säädettiin autoa, jonka myötä ajaminen oli paremmalla tasolla. Nyt ei pystytty vastaamaan Hautamäen vauhtiin, kaveri veti hyvin, Ruotsalainen kehui kilpakumppaninsa suoritusta.

Ruotsalainen myös sanoi, että alkukauden neljän voiton tuoma ylivoimainen pistejohto on näkynyt suorituksessa kahdessa viimeisimmässä osakilpailussa.

– Varmasti sekin vaikutti meidän suoritukseen, että alkukaudella saavutettujen neljän voiton jälkeen ei ole enää minkäänlaista voittamisen pakkoa. Keskellä tietä siis ajettiin ja välteltiin turhia riskejä. Samanlaisella taktiikalla voi lähteä kauden päätöskisaan, jossa kolmaskin sija varmistaisi meille SM-tittelin, Ruotsalainen päätti.

Rallin SM-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu ajetaan Salon ja Turun seudulla 27.-28. syyskuuta.

Laitilan SM-rallin SM2-luokan lopputulokset

1) Ville Hautamäki (Mitsubishi Lancer Evo IX) 53.05,9
2) Esa Ruotsalainen (Mitsubishi Lancer Evo IX) + 55,4
3) Jaakko Lavio (Subaru Impreza WRX Sti) + 1.26,1
4) Ari-Pekka Koivisto (Mitsubishi Lancer Evo X) + 2.43,1
5) Reijo Heikkilä (Mitsubishi Lancer Evo IX) + 5.25,7

Hautamäen keskinopeus: 119,9 km/h
Pohja-ajat: Hautamäki 8
Luokkajohdossa: ek:t 1-8 Hautamäki

Lue myös! Salo pistejohtajana finaaliin, Lindholm ulos mestaruustaistelusta – “Tärkeä voitto” (1.9.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit