Hautamäen viiden SM-rallin palkintoputki katkesi Kouvolassa – “Tällä autolla en pääse kovempaa”

24.5.2018 / 10:19
Ville Hautamäki sijoittui Kouvolassa SM2-luokassa viidenneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja siirtyi kesäkaudelle Kouvolassa viime lauantaina. Ville Hautamäki oli ajanut viidessä edellisessä SM-rallissa SM2-luokassa kolmen parhaan joukkoon, mutta nyt tuo putki katkesi.

Ville Hautamäki ajoi tutulla Subarullaan SM2-luokassa viidenneksi.

– Ajoin hyvin ja kovaa, eikä autossakaan ollut pientä ohjaustehostin ongelmaa lukuunottamatta sanomista. Nyt mentiin luokassamme vain niin kovaa, että tällä autolla en pääse kovempaa, Hautamäki totesi rehdisti kilpailun jälkeen.

– Toki omassa ajamisessa risteysajot olivat vaikeita. Niissä tuli muutamia virheitä. Kuudennella erikoiskokeella ajoin maakiven yli, joka rikkoi auton alustaa, sekä takarenkaan. Nämä asiat ei kuitenkaan ratkaisevasti vaikuttaneet tulokseemme, alajärveläinen kertasi.

Luokkavoittoon Kouvolan SM-rallissa ajoi Jarkko Nikara ennen Henrik Pietarista. Hautamäki ja kartanlukija Enni Mälkönen hävisivät neljänneksi sijoittuneelle Esa Ruotsalaiselle 28,1 ja kolmanneksi ajaneelle Joonas Tokeelle 32,3 sekuntia. SM2-luokassa pisteissä kolmantena jatkava Hautamäki käänsi heti katseet seuraavan osakilpailuun, 16. kesäkuuta ajettavaan Pohjanmaaa Ralliin.

– Subarussamme on eräänlaista pito-ongelmaa, jota yritämme säätöjen kautta saada paremmaksi Pohjanmaa Ralliin. Lajin vaikeus viehättää, Hautamäki päätti.

Teksti: Hautamäki Motorsportin tiedote


Facebook kommentit