Heikki Koski-Lammi hyvässä vauhdissa vanhalla ranskalaisrouvalla – “Tehtiin mitä voitiin”

7.3.2019 / 18:07
Heikki Koski-Lammi ajoi Itärallissa SM3-luokassa neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kauden kolmas rallin SM-sarjan osakilpailu kurvailtiin viime lauantaina Joensuussa. Heikki Koski-Lammi ja kartanlukija Ari Koponen näyttivät, että vanhalla “ranskalaisrouvallakin” ehtii kärkivauhtiin. Kaksikon sijoitus maalissa oli SM3-luokassa neljäs, koko kauden vaivanneista vaihteisto-ongelmista huolimatta.

Heikki Koski-Lammen kilpailupäivä alkoi yhdeksänneksi nopeimmalla ajalla, kun auton käyntiongelmat vaikeuttivat matkantekoa. Toisella erikoiskokeella kaasuläppävika paheni, mutta silti saaliina oli viidenneksi nopein aika. Vika saatiin huollossa korjattua ja kilpailun pisin, yli 33 kilometrinen Riutta, tuli neljänneksi nopeinta vauhtia, vaikka tukkeutunut ilmanputsari vaikutti auton vetokykyyn.

– Loppupätkät tultiin kohtuu puhtaasti, viidettä sijaa viiden erikoiskokeen jälkeen hallussaan pitänyt Heikki Koski-Lammi kommentoi.

Kilpailun viimeiselle, Linnunlahden raviradalla ajetulle lyhyelle erikoiskokeelle, jännitysmomenttia toi ero nelossijaan, kun Lauri Joona oli ainoastaan 0,8 sekunnin päässä. Ja sen nelossijan Heikki Koski-Lammi lopulta nappasikin ajettuaan päätöspätkällä koko luokan nopeimman ajan.

– Vikalle päätettiin lähteä rypistämään ja se toi toivotun tuloksen. Todella hyvä päivä ongelmiin nähden, taas kerran parempaankin olisi pystynyt. Tehtiin mitä voitiin. Uusi vaihdeloota on välttämätön tässä tilanteessa ja nyt pitää katsoa mitä voimme tehdä, kertoo Heikki Koski-Lammi talvikauden päätöksestään.

Kartanlukija Ari Koponenkin harmitteli teknisiä ongelmia, mutta oli hyvillään päivän panoksesta.

– Tosi hyvä ajo Heikiltä. Oli taistelua pitää auto tiellä ja viimeinen pätkä oli kyllä oikea työvoitto, Koponen kuvaili.

Juho Koski-Lammen ja Arto Ala-Kokkilan ralli ei ollut aivan yhtä onnistunut. Kaksikko lähti parantamaan Kouvolan suoritustaan ja päivä Itärallissa alkoikin hyvin, viidenneksi nopeimmalla ajalla. Kolmosella kilpailu kuitenkin meni tuloksellisesti pilalle. Eroa kärkeen pitkällä pätkällä tuli melkein kolme minuuttia, kun auto ei jaksanut enää kulkea rallivauhtia ja takaa tuleville täytyi tehdä tietä, ettei heidän kilpailunsa mene pilalle.

Päivän neljännellä pätkällä aikaero kasvoi vielä lisää.

– Auto pomppasi urasta ja imaisi kevyesti hankeen. Eka pätkä tuli ok, kolmos- ja nelospätkän murheiden jälkeen kaksi viimeistä erikoiskoetta tuli varovaisesti, että sai päättää kilpailun ehjään suoritukseen. Kun kaikki pelaa, niin vauhti alkaa olemaan kilpailukykyisellä tasolla, selvästi pettynyt, mutta positiivisiakin asioita löytänyt Juho Koski-Lammi kommentoi Itärallin maalissa.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu ajetaan Riihimäellä toukokuun viimeisenä lauantaina.

Teksti: Koski-Lammi Motorsportin tiedote


Facebook kommentit