Heikki Koski-Lammin Vaakunaralli päättyi ulosajoon – “Auto hyppäsi liian pitkälle”

22.2.2018 / 15:25
Heikki Koski-Lammen Mikkelin keikka ei tuonut lisäpisteitä SM-sarjaan (Kuva: Jarkko Ruotsalainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Heikki Koski-Lammin ja Kari Luoman Vaakunaralli alkoi perjantain yleisöerikoiskokeella kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla. Asetelmat olivat hyvät lauantain erikoiskokeita ajatellen.

Kilpailun toisella erikoiskokeella lauantai-aamupäivällä Heikki Koski-Lammi ja Kari Luoma ajoivat niin ikään kahdeksanneksi nopeimman ajan kovatasoisessa SM3-luokassa, joka oli myös luokkasijoitus kahden erikoiskokeen jälkeen. Kolmannen erikoiskokeen loppupäässä Citroen kaatui hypyn alastulossa ja hanki kutsui. Auto saatiin kaivettua ylös ja he suoriutuivat erikoiskokeen maaliin, mutta huollossa edessä oli keskeytys, kun auton vauriot osoittautuivat liian suuriksi.

– Perjantai-illan raviratapyörityksessä saatiin mukava aloitus, toki lähdössä hieman meni aikaa, kun auto jäi sutimaan paikoilleen. Sama tilanne toki oli kaikilla sisäpuolelta lähtevillä. Lauantain ensimmäinen erikoiskoe tuli myös ihan ok. Kolmas erikoiskoe alkoi hyvin ja sain hyvän ajorytmin päälle. Pätkän loppupuolella sitten hypyn alastulo sumputti ja auto hyppäsi liian pitkälle. Hangesta auto haukkasi sen verran, että pyörimme ympäri, kertaa Koski-Lammi viikonlopun tapahtumia.

Koski-Lammi satutti kaadossa hieman kättään, mutta murtumia ei onneksi löytynyt. Luoma löysi päivästä myös positiivisia asioita.

– Kolmonen lähti tulemaan kyllä tosi mukavasti ja pito siellä oli loistava. Meillä oli tuohon paikkaan kyllä juuri oikea nuotti, mutta nyppy vain heitti liian pitkäksi ja pussitti alastulossa. Heikki teki kyllä kaikki mitä tehtävissä oli. Väliaikoja kun jälkikäteen katsoimme, niin huomasimme, että vauhti oli kyllä kohdallansa, kommentoi Luoma päivän päättänyttä kolmoserikoiskoetta.

Peltityöt aloitettiin heti, kun auto palasi Mikkelistä Jalasjärvelle talliin. Koski-Lammin ja Luoman tarkoituksena on, että heidät tullaan näkemään kahden viikon päästä ajettavassa Itärallissa Joensuussa, joka on samalla rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedote


Facebook kommentit