Heikki Kovalainen uudesta autostaan: ”Vakaa ja hyvä suorituskyky”

22.3.2017 / 10:23
Heikki Kovalainen oli ensimmäisen testin toiseksi nopein uudella Lexus LC500 -autollaan. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Heikki Kovalainen jatkaa Japanin Super GT -sarjassa Lexus Team Sard -tallin kuljettajana. Sarjan hallitseva mestari saa alleen uuden auton, kun Lexus tuo radalle tuliterän LC500-mallin.

Sarjan tiimit ajoivat 2-päiväisen yhteistestin Okayaman radalla. Kovalainen ajoi testien toiseksi nopeimman kierrosajan. Kovalainen ja tallikaveri Kohei Hirate paketoivat kahden testipäivän aikana 260 kierrosta, mikä oli testin suurin määrä yksittäiselle autolle.

– Testi oli oikein hyvä, vaikka radalla olikin paljon autoja. Kautta ennakoivat testit ovat sujuneet hyvin. Uusi auto on vakaa ja sen suorituskyky on hyvä. Ajoimme paljon kierroksia sekä teimme rengastestiä. En malta odottaa avauskisaa. Testeissäkin oli paljon faneja katsomassa, Kovalainen sanoo SARD-tallin tiedotteessa.

Ensimmäisen testijakson nopein oli myös Lexuksella ajava Ryo Hirakawa, joka kellotti kierroksen aikaan 1.18,149, kun Kovalaisen noteeraus oli 1.18,422.

Tulevana viikonloppuna tiimit testaavat Fujin radalla, ja sarjakausi käynnistyy Okayamasta huhtikuun toisena viikonloppuna.

Lue myös Kovalaisen kalenterissa myös ralleja

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit