Heikki Kovalaisella pettymysten viikko – “Kyllähän tämä harmittaa”

14.8.2019 / 14:43
Heikki Kovalainen ja Sae Kitagawa Yokote Rallissa (Kuva: Heikki Kovalaisen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Viikko heinä- ja elokuun vaihteessa toi Heikki Kovalaiselle kaksi pettymystä.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Heikki Kovalainen osallistui Yokote Ralliin, Japanin rallisarjan kauden seitsemänteen osakilpailuun, ja aivan kuten kaksi kertaa aiemminkin tänä vuonna, oli Kovalaisella allaan Toyota GT86 CS-R3 -auto ja nuotteja luki japanilainen Sae Kitagawa. Kahdessa aiemmassa rallissa tänä vuonna Kovalainen oli sijoittunut luokassaan toiseksi, mutta nyt tuli komea voitto – joka tosin vaihtui kilpailun jälkeen kakkossijaksi.

– Voitimme rallin erikoiskokeilla, mutta putosimme toiseksi, saatuamme 40 sekunnin aikasakon myöhästymisestä 11. erikoiskokeelta. Harmi, ensimmäinen rallivoitto oli niin lähellä, mutta auto ei suostunut käynnistymään jostain syystä ja siksi myöhästyimme. Perkele, yleiskilpailussa kuudenneksi sijoittunut Kovalainen twiittasi kilpailun jälkeen.

Yokote Rallin yleiskilpailun voittoon ajoi Norihiko Katsuta, Toyotan WRC-tallista tutun Takamoto Katsutan isä. Toiseksi sijoittui Toshihiro Arai, joka puolestaan on Hiroki Arain isä. Hiroki kuului aiemmin Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan yhdessä Takamoton kanssa. Tänä vuonna Hiroki on kilpaillut Stard-tallin Citroenilla rallin EM-sarjassa.

Seuraavana viikonloppuna Kovalaisella oli edessään kauden viides osakilpailu rata-autoilun Super GT -sarjassa, joka ajettiin Fujin radalla Japanissa. Aika-ajoissa Kovalaisen ja Yuichi Nakayaman sijoitus oli 13. Kilpailu puolestaan päättyi keskeytykseen 82 kierroksen jälkeen.

– Tein virheen, jarrutin liian myöhään ja osuin toiseen autoon. Olen pahoillani tiimin puolesta, meillä oli mahdollisuus taistella tänään palkintosijoituksesta, joten kyllähän tämä harmittaa, Kovalainen kommentoi pettymyksen hetkellä.

Kovalainen ja Nakayama ovat pisteissä sijalla yhdeksän, eroa sarjaa johtaviin Kazuya Oshimaan ja Kenta Yamashitaan on kertynyt jo 40 pistettä. Super GT -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Autopoliksen radalla Japanissa 7.-8. syyskuuta. Sitä ennen Kovalainen kuitenkin osallistuu Intercontinental GT Challenge -sarjan Japanin Suzukan osakilpailuun (10 tunnin maratonkilpailu), missä vastaan tulee muun muassa Formula 1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Heikki Kovalainen


Facebook kommentit