Heikki Kovalaisella voitokas Itärallin kenraali – “Kyllä, siinä se suurin haaste on”

16.6.2023 / 12:00
Heikki Kovalainen ajoi ylivoimaiseen voittoon YUHO Tango Rallissa (Kuva: Rally Team Aicello).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomessa Secto Automotive Labs -tiimiä edustava Heikki Kovalainen starttaa Pohjois-Karjalan legendaarisilla sorateillä tänä viikonloppuna ajettavaan rallin SM-sarjan kauden viidenteen osakilpailuun allaan voitokas Japanin reissu.

Heikki Kovalaiselle alkukesä on tarjonnut kilpailukiireitä Formula 1 -vuosien tyyliin. Tosin autourheilun kuninkuusluokassa ei suomussalmelainen tälläiseen yhdistelmään koskaan joutunut törmäämään, että kilpailut vievät viikon sisään Japanista Suomeen ja Joensuuhun, niin kuin nyt Kovalaisella rallirintamalla. Kovalainen saapui Japanista Joensuuhun YUHO Tango Rallin yleiskilpailun voittajana. Kyseessä oli Japanin rallisarjan kauden viides osakilpailu.

– Hyvä ralli taas, olemme löytäneet hyvät säädöt asfaltille ja vielä kun tiet ovat tulleet tässä vuosien saatossa tutummaksi, niin on pystytty nostamaan vauhtia. Siitä varmaan johtuu, että ero on kasvanut takana tuleviin, kilpailun 12 erikoiskokeelle 11 pohja-aikaa ajanut Kovalainen kommentoi UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa.

YUHO Tango Rallia isännöinneestä Kyotangon kaupungista Suomeen ja Joensuuhun matkaa kertyy lähes 12 000 kilometriä. Vaikka taukoa näiden kahden kilpailun välille ei jäänytkään kuin äärimmäisen vähän ja matkakilometrejäkin kertyi melko lailla, aikaerosta puhumattakaan, Kovalainen vakuutti Joensuun SM-rallin alla, että aika riitti onnistuneeseen valmistautumiseen ja kaikki on kunnossa, kun Itäralli perjantai-iltana pyörähtää käyntiin.

– Joensuussa on kuulemma hienoa tietä taas tarjolla, joten niistä lähdetään innolla nautiskelemaan, ensimmäistä kertaa urallaan Pohjois-Karjalan legendaarisilla sorateillä kilpaileva Kovalainen hehkutti.

Tänä vuonna 60-vuotisjuhliaan viettävän Itärallin voittajalista on komeaa luettavaa, löytyyhän listalta sellaisia nimiä kuin Ari Vatanen, Markku Alen, Marcus Grönholm, Timo Mäkinen, Leo Kinnunen, Hannu Mikkola, sekä Juha Salo. Ja kun Japanista puhutaan, niin Itärallin historian ainoa ulkomaalaisvoittaja on muuten japanilainen Takamoto Katsuta, joka reilut neljä vuotta sitten ajoi ykköseksi Toyotan WRC-autolla.

 

Heikki Kovalainen kilpaili ensimmäistä kertaa uudella Skodalla Seinäjoen SM-rallissa (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

 

pitkävetovihjeet

 

 

“Seinäjoki oli jo vähän parempaan suuntaan”

Kovalaisen ja kartanlukija Janni Hussin voitto tämänvuotisessa Itärallissa, rallin SM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa, olisi tottakai jättiyllätys. Vaikka Kovalainen onkin Japanissa vienyt nimiinsä pääluokassa ajamistaan 12 kilpailusta kymmenen, on Suomessa ensimmäinen täysi kausi SM-sarjassa ollut enemmänkin opettelua.

Kovalaisen kohdalla tärkein seurattava asia tänäkin SM-sarjan kilpailuviikonloppuna on se, onko ero kuumimpaan kärkeen kaventunut. Kovalainen itse on asian suhteen luottavainen.

– Seinäjoki oli jo vähän parempaan suuntaan. Mutta tosiaan haasteita riittää Suomen ja Japanin välillä, käytännössä niin päälaellaan ovat teiden luonteet. Japanissa on syheröä ja kapeaa asfalttia, kun taas Suomessa isoa sorabaanaa, joten pito on täysin erilainen ja nuotittaminen myös hyvin erilaista, Kovalainen vertailee.

Kovalainen on ajanut tänä vuonna kolme SM-rallia, tulosrivin ollessa niissä SM1-luokassa 10-9-6, joten mikäli nousujohteiset suoritukset saavat jatkoa Joensuussa, olisi loppusijoitus silloin viiden parhaan joukossa. Merkittävin haaste Suomessa kilpailtaessa on Kovalaisen mukaan juuri nuotista ajaminen.

– Kyllä, siinä se suurin haaste on! Suomessa ei vielä tule nuotista ajaminen niin hyvin ja tiet eivät ole tuttuja yhtään, niin varovaista on vielä ajaminen siellä. Mutta koitetaan pikkuhiljaa ainakin parantaa vauhtia, toista kertaa tällä kaudella uuden Skoda Fabia RS Rally2 -auton rattiin hyppäävä Kovalainen päätti.

Joensuun SM-ralli, Itäralli, ajetaan tänä viikonloppuna kaksipäiväisenä kilpailuna, perjantaina ja lauantaina. Japanin rallisarjan seuraava osakilpailu, ARK Rally Kamuy, ajetaan 7.-9. heinäkuuta.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit