Heikki Kovalaiselle kauden kolmas voitto – “Sellaista omaa reipasta marssivauhtia”

23.5.2022 / 08:26
Heikki Kovalainen on voittanut tänä vuonna Japanissa kolme rallia (Kuva: Rally Team Aicello).

[ A- ] / [ A+ ]

Japanin rallisarjan kauden neljäs osakilpailu, viime viikonloppuna ajettu Rally Tango, päättyi Heikki Kovalaisen voitonjuhliin.

Heikki Kovalainen vei nimiinsä Japanin rallisarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua, mutta puhdas hattutemppu jäi saavuttamatta, kun edellisessä osakilpailussa Aicello-tiimin Skoda Fabia R5 -auto lipsahti kilpailun avauspäivänä sen verran ulos tieltä, että tuloksena oli kauden ensimmäinen pettymys. Kovalainen teki kuitenkin nopean paluun voittojen tielle, kun suomussalmelainen ajoi ykköseksi kauden neljännessä osakilpailussa, Rally Tangossa, viime viikonloppuna.

– Tänä viikonloppuna oli tietysti päällimmäinen tarkoitus ajaa maaliin, kun edellinen kilpailu jäi kesken. Saatiin ihan hyvä rytmi päälle heti lauantaina ja mentiin sillä koko matka. Sellaista omaa reipasta “marssivauhtia”, mutta pienen varan kuitenkin ihan tietoisesti jätin, ettei vaan tulisi mitään kömmähdystä, Kovalainen kommentoi tuoreeltaan voittoisan kilpailun päättymisen jälkeen UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa.

Kovalainen yhdessä kartanlukijansa Sae Kitagawan kanssa kellottivat kaksipäiväisessä kilpailussa komeat 11 pohja-aikaa, kun erikoiskokeita ajettiin 12. Aivan kuten kauden kolme aiempaa osakilpailua, niin myös Rally Tango ajettiin asfalttiteillä. Yhteispituutta reitille erikoiskokeiden osalta kertyi hieman yli 108 kilometriä ja Kovalaisen voittomarginaali maalissa oli lopulta 45,1 sekuntia.

– Edelleen sitä kovempaa ajamista pitää kuitenkin koittaa tuoda näihin ralleihin jos meinaa kehittyä lisää. Vielä on monia paikkoja mistä huomaa, että olisi kestänyt tulla kovempaa ja niitä paikkoja pitäisi koittaa saada vähemmälle, marraskuussa Japanin MM-ralliin osallistuva Kovalainen kuvaili.

Samaan aikaan, kun Kovalainen taituroi Rally Tangon erikoiskokeita, ajettiin Euroopassa niin Formula 1:n MM-sarjan osakilpailu Espanjassa, kuin myös rallin MM-sarjan osakilpailu Portugalissa. Kovalainen tunnetusti seuraa molempia sarjoja aktiivisesti ja vaikka keskittyminen viikonloppuna olikin suunnattu täysillä omaan kilpailuun, ehti ex-F1-kuljettaja kuitenkin seuraamaan tapahtumia myös Euroopan puolelta. Aikaero tietysti toi tähänkin omat haasteensa.

– Vähän jäi nukkuminen vähemmälle, kun meillä oli myös aikaiset aamut täällä ja Formula 1, sekä WRC venyi vähän aamuyön tunneille. Mutta kyllä sitä aina sitten viimeistään herää, kun valo vaihtuu pätkän alussa vihreäksi, vaikka vähän unet jäikin vähemmälle. Matkalla lentokentälle (kilpailun jälkeen) WRC:n suora lähetys pyörii tässä puhelimessa ja Power Stagea jännitetään, Kovalainen naurahti sunnuntaina jännittäessään miten suomalaisilla Portugalissa lopulta kävi.

Japanin rallisarja jatkuu kesäkuussa Montre Rallin merkeissä, joka myös ajetaan asfaltilla. Kauden ensimmäinen sorakilpailu, ARK Rally Kamuy, on ohjelmassa heinäkuussa.

Yleiskilpailun lopputulokset

1) Heikki Kovalainen-Sae Kitagawa FIN/JPN (Skoda Fabia R5) 1.20.08,6
2) Osamu Fukunaga-Misako Saida JPN/JPN (Skoda Fabia R5) + 45,1
3) Norihiko Katsuta-Yusuke Kimura JPN/JPN (Toyota GR Yaris) + 56,6
4) Fumio Nutahara-Mami Yamamoto JPN/JPN (Toyota GR Yaris) + 1.06,8
5) Takuma Kamada-Yuichi Matsumoto JPN/JPN (Subaru WRX STI) + 1.42,7

Kovalaisen keskinopeus: 80,9 km/h
Pohja-ajat: Kovalainen 11, Nutahara 1

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Rally Team Aicello


Facebook kommentit