Heikki Kovalaisen päätös vaihtaa ralliin sai maailmanmestarin tarttumaan puhelimeen

10.3.2023 / 15:49
Heikki Kovalainen Odysseyn ratissa Saudi-Arabian hiekalla (Kuva: Extreme E).

[ A- ] / [ A+ ]

Heikki Kovalainen tekee tänä viikonloppuna suomalaista autourheiluhistoriaa, kun hänestä tulee ensimmäinen suomalaiskuljettaja täyssähköisten katumaastureiden Extreme E -sarjassa.

Vaikka Heikki Kovalaista, 41, tituleerataankin “Formula 1 eläkeläisenä”, niin kilpailukiireitä suomussalmelaisella riittää edelleen. Tänä vuonna Kovalainen ajaa rallia SM-sarjassa, sekä Japanin rallisarjassa ja viimeisimpänä lisäyksenä kilpailukalenteriin tuli Extreme E -sarja, jonka historian kolmas kausi käynnistyy tänä viikonloppuna Saudi-Arabiassa.

– Tämä tulee olemaan taas jotain uutta urallani. Formula 1:n jälkeen olen ajanut GT-autoja, sekä rallia ja etsin koko ajan uusia haasteita, joten odotan innolla, että pääsen kokeilemaan nyt Extreme E -sarjaa. Opittavaa on todella paljon, se on sanomattakin selvää, mutta toivottavasti löydämme hyvän vauhdin nopeasti, Kovalainen kommentoi sarjan tiedotteessa.

Vuonna 2021 käynnistyneessä Extreme E -sarjassa kilpaillaan täyssähköisillä katumaastureilla, jotka kantavat nimeä Odyssey 21 E-SUV. Kilpakäyttöön autot on rakentanut ranskalainen Spark Racing Technology ja ulkoiset mitat ovat lähes samat kuin tavallisessa, siviililiikenteessä olevalla katumaasturilla: pituutta 440 cm, leveyttä 230 cm, korkeutta 186 cm ja myös akseliväli (300 cm) on lähellä vakiota.

Mukana sarjassa on kymmenen tiimiä, joista jokaisella on kilpailukäytössään yksi auto ja sen jakavat tiimin mies- ja naiskuljettaja. Kilpailuerät ovat kahden kierroksen mittaisia ja kierrosten välissä suoritetaan kuljettajan vaihto. Kovalainen debytoi sarjassa Jenson Buttonin johtaman JBXE-tiimin väreissä ja tiimikaverikseen hän saa norjalaisen Hedda Hosåsin, 22, joka ajoi Extreme E -sarjassa viime vuonna täyden sarjan, viisi osakilpailua.

– Olen todella innoissani liittyessäni JBXE-tiimiin ja saadessani osallistua Extreme E -sarjaan. Tämä on loistava sarja, jossa mukana on upeita tiimejä. Odotan innolla, että pääsemme ajamaan kilpaa heitä vastaan, Kovalainen hehkuttaa.

 

Jenson Button on Formula 1:n vuoden 2009 maailmanmestari (Kuva: Colin McMaster / Extreme E).

 

 

 

“Hän todellakin ansaitsee paikkansa”

Button, Formula 1:n vuoden 2009 maailmanmestari, on suomalaiskuljettajan sopimuksesta todella iloinen. Kovalainen ja Button taistelivat aikoinaan paremmuudesta radalla mies miestä vastaan Formula 1:n MM-sarjassa, sekä vielä sen jälkeen Super GT -sarjassa Japanissa, mutta nyt edessä on uusi tilanne.

– Tämä on loistava asia tiimille ja koko sarjalle saada Heikin kaltainen moottoriurheilun todellinen ammattilainen mukaan, jota vastaan minulla oli ilo kilpailla Formula 1:n MM-sarjassa. Sen jälkeen, kun Heikki siirtyi radalta rallin pariin, oli järkevää lähestyä häntä ja pyytää tiimiin. Olen todella onnellinen, että hän tarttui kutsuuni, Button taustoittaa sopimuskuvioita.

Historian ensimmäisellä Extreme E -kaudella Buttonin tiimi kuljettajinaan Kevin Hansen ja Mikaela Åhlin-Kottulinsky sijoittuivat tiimien loppupisteissä yhdeksänneksi. Button itse ajoi kauden avausosakilpailun, kun taas Hansen hoiti ajohommat kauden neljässä muussa osakilpailussa. Viime vuosi oli JBXE:lle vaikea, kun sijoitus tiimipisteissä oli vasta yhdeksäs. Tiimin autoa ajoi kauden aikana neljä eri kuljettajaa.

Kauden toisessa osakilpailussa, Sardinian saarella Italiassa, Hosås ja Hansen olivat kolmansia, mutta muuten JBXE-tiimin sijoitukset kauden aikana jäivät vaisuiksi. Jos oli Kovalaisen sopimus Buttonin mieleen, niin samaa voidaan sanoa myös Hosåsin jatkosopimuksesta.

– Onnellinen olen tottakai myös siitä, että Hedda päätti jatkaa tiimissä. Hän todellakin ansaitsee paikkansa, sillä hän on kehittynyt auton ratissa todella paljon, Button kehuu nuorta norjalaissuojattiaan.

Tänä vuonna Extreme E -sarjassa ajetaan kymmenen osakilpailua viidessä eri maassa, eli jokaisena kilpailuviikonloppuna ohjelmassa on kaksi osakilpailua. Niistä kaksi ensimmäistä ajetaan tänä viikonloppuna Saudi-Arabiassa.

Extreme E kilpailukalenteri 2023

11.03.-12.03. Saudi-Arabia
13.05.-14.05. Skotlanti
08.07.-09.07. Italia
16.09.-17.09. Brasilia tai Yhdysvallat
02.12.-03.12. Chile

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Heikki Kovalaisella voitokas paluu Japanin rallisarjaan – “Sai taas luottoa ajamiseen”


Facebook kommentit