Heikki Kovalaisen ura jatkuu Japanissa – Edessä jo kuudes kausi Super GT:ssä

7.2.2020 / 09:31
Heikki Kovalainen kilpailee tänä vuonna uudella Toyota GR Supralla (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Heikki Kovalaisen kilpa-autoilijan ura jatkuu Japanissa. Suomussalmelta kotoisin oleva ja nykyisin Abu Dhabissa asuva Kovalainen starttaa Japanin Super GT -sarjaan nyt jo kuudentena vuonna peräkkäin.

Heikki Kovalainen, 38, debytoi rata-autoilun Japanin Super GT -sarjassa vuonna 2015, sijoittuen loppupisteissä sijalle 13. Toisen kauden toisesta osakilpailusta tuli ensimmäinen palkintosijoitus ja kun hienosti sujunut kausi päättyi ensimmäiseen osakilpailuvoittoon Motegissa, Japanissa, pääsi Kovalainen yhdessä tallikaverinsa Kohei Hiraten kanssa juhlimaan GT500-luokan mestaruutta.

Kolme viimeisintä kautta ovat tuoneet Kovalaiselle sarjasijoitukset kahdeksas, yhdeksäs ja viime vuonna viides. Viime kaudella Kovalainen kilpaili ensimmäistä kauttaan yhdessä Yuichi Nakayaman, 28, kanssa. Vaikka kaksikon kauteen mahtuikin yksi osakilpailuvoitto (Autopolis), niin kokonaisuutena kausi oli pettymys.

Kovalainen on edustanut koko Super GT -taipaleensa ajan Team Sard -tallia ja Sardin väreissä ura jatkuu myös tänä vuonna. Tosin siinä missä Kovalainen on kilpaillut aiemmin Lexuksen brändin alla, niin tänä vuonna logo auton keulalla vaihtuu Toyotan logoon ja tallin nimi kuuluu virallisesti jatkossa TGR Team Sard, TGR:n ollessa lyhenne Toyota Gazoo Racingistä.

Tallikaverina suomalaisella jatkaa Nakayama ja kaksikko saa käyttöönsä tänä vuonna kilpailukäyttöön otettavan täysin uuden Toyota GR Supran. Kovalainen ajoi uudella autolla ensitestit Malesiassa tammikuun lopulla ja oli erittäin tyytyväinen testien antiin. Kierroksia Malesian kuumuudessa kertyi reilut 100 ja UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan autossa ei testipäivän aikana ollut mitään ongelmia.

Super GT -kausi 2020 käynnistyy Okayamasta, Japanista 11.-12. huhtikuuta. Yhteensä sarjassa ajetaan aikaisempien vuosien tapaan kahdeksan osakilpailua. Viime vuonna GT500-luokan mestaruuden voitti japanilaiskaksikko Kazuya Oshima ja Kenta Yamashita. Kovalainen ja Nakayama jäivät pronssisijasta 8,5 pisteen päähän.

Heikki Kovalainen, 38

Kilpaillut Super GT:ssä vuodesta 2015 lähtien
Edustanut jokaisella kaudella Team Sardia
GT500-luokan mestaruus vuonna 2016
Osallistunut yhteensä 40 Super GT -osakilpailuun
4 osakilpailuvoittoa, 9 palkintosijoitusta (4-4-1)

Super GT kilpailukalenteri kaudella 2020

11.-12.04. Okayama International Circuit, Japani
03.-04.05. Fuji Speedway, Japani
30.-31.05. Suzuka Circuit, Japani
04.-05.07. Chang International Circuit, Thaimaa
17.-18.07. Sepang International Circuit, Malesia
12.-13.09. Sportsland SUGO, Japani
24.-25.10. Autopolis, Japani
07.-08.11. Twin Ring Motegi, Japani

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit