Heikki Kovalaisen ura jatkuu Japanissa

5.2.2016 / 05:47
Kohei Hirate ja Heikki Kovalainen jatkavat Lexus Team Sardin kuljettajina Super GT-luokassa kaudella 2016 (Kuva: Lexus Team Sard Facebook)

[ A- ] / [ A+ ]

Viime kaudella Japanin Super GT-luokassa debytoinut ex-F1-kuljettaja Heikki Kovalainen jatkaa samassa sarjassa myös tänä vuonna. Kovalainen jatkaa viime vuoden tapaan Lexus Sard Teamissa ja hänen tallikaverinaan toimii japanilainen Kohei Hirate, jonka kanssa Kovalainen sijoittui viime vuoden sarjan loppupisteissä sijalle 13.

Heikki Kovalainen ja Kohei Hirate keräsivät kahdeksasta osakilpailusta yhteensä 23 pistettä ja kauden parhaat sijoitukset tulivat kahdesta ensimmäisestä osakilpailuista Okayamasta, sekä Fujista, joissa kaksikko ajoi viidenneksi. Kovalaisen mukaan ensimmäinen kausi meni oppia hakiessa ja nyt toisella kaudella tavoitteet ovat korkeammalla.

– On suuri ilo saada jatkaa tässä sarjassa ja tässä tiimissä myös alkavalla kaudella. Viime vuonna ei tulosten puolesta mennyt niin hyvin, koska opittavaa oli paljon. Nyt toisella kaudella haluamme menestyä ja saavuttaa voittoja, sekä sijoituksia kolmen parhaan joukkoon, mutta tietenkään se ei tule olemaan helppoa, Kovalainen kertoo Lexus Sard Teamin torstaina julkaisemassa tiedotteessa.

34-vuotias Kovalainen ajoi vuosina 2007-2013 yhteensä 111 F1-osakilpailua Renaultilla, McLarenilla, Lotuksella ja Caterhamilla saavuttaen yhden voiton (Unkari 2008), yhden paalupaikan (Englanti 2008), sekä neljä palkintopallisijoitusta. MM-pisteitä kertyi 105 ja kilpailun nopeimman kierroksen hän ajoi kahdessa osakilpailussa. Toistaiseksi viimeisen F1-osakilpailunsa Kovalainen ajoi Lotuksella Brasiliassa vuonna 2013, kun hän tuurasi selkäleikkauksesta toipunutta Kimi Räikköstä kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa. Vuonna 2014 Kovalainen piti välivuoden kilparadoilta tehden paluun viime vuonna Japanin Super GT-luokassa.

Kausi käynnistyy huhtikuussa Okayamassa

Aiemmin nimellä All-Japan Grand Touring Car Championship (JGTC) tunnettu japanilainen Super GT-sarja käynnistyi vuonna 1993 ja siinä kilpaillaan kahdessa eri luokassa (GT500 ja GT300). Ex-F1-kuljettajista sarjan mestaruutta ovat 23 vuoden aikana päässeet juhlimaan David Brabham (1996), Pedro de La Rosa (1997), Eric Comas (1998, 1999), Toranosuke Takagi (2005), sekä Ralph Firman (2007).

Super GT-luokassa osakilpailut ovat pituudeltaan 250-1000 kilometriä ja jokaiseen autokuntaan kuuluu kaksi kuljettajaa. Kovalaisen tallikaverina jatkaa 29-vuotias japanilainen Kohei Hirate, joka vuonna 2005 ajoi Euroopan F3-sarjaa Keke Rosbergin tiimissä. Vuosina 2006-2007 Hirate toimi Toyotan F1-tallin testikuljettajana. Super GT-luokassa Hirate on ajanut vuodesta 2008 lähtien ja osakilpailuvoittoja hän on saavuttanut kahdeksan kauden aikana kuusi, joista viisi GT500-luokassa.

Viime vuonna GT500-luokan mestaruuden voittivat Nissanilla ajaneet japanilainen Tsugio Matsuda, sekä sarjan historian menestynein kuljettaja kautta aikojen, jo uransa neljännen mestaruuden saavuttanut italialainen Ronnie Quintarelli. Kahdeksan osakilpailua sisältävä Super GT-kausi 2016 käynnistyy huhtikuussa Okayamassa ja päättyy marraskuussa Motegissa. Osakilpailuista seitsemän ajetaan Japanissa ja yksi Thaimaassa.

Lisätietoa sarjasta löydät Super GT:n kotisivuilta.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Lähde: Sard.co.jp


Facebook kommentit