Heikki Leinonen pisteputkessa Sastamalaan – “Testeissä saatiin autoa mieleiseksi”

31.8.2018 / 09:10
Heikki Leinonen Seinäjoen SM-rallissa kesäkuussa (Kuva: Jari Nurminen / RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja tekee tulevana viikonloppuna paluun tositoimiin kahden ja puolen kuukauden mittaiselta kesätauolta, kun kauden kuudes osakilpailu ajetaan lauantaina Sastamalan ja Huittisten ympäristössä. Tulokaskauttaan SM-sarjassa ajava Heikki Leinonen suuntaa kohti Satakuntaa ja Pirkanmaata viiden osakilpailun mittaisessa pisteputkessa.

Heikki Leinonen on ehdottomasti ollut yksi rallin SM-sarjan kuluvan kauden positiivisimpia yllättäjiä. Kainuulainen lähti mukaan autourheilun kotimaiseen arvosarjaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja viidestä ajetusta osakilpailusta Leinonen on taituroinut Peugeot 208 R2 -autonsa SM3-luokassa pisteille viisi kertaa. Kesätauolla Leinonen sai armeijan päätökseen, ajoi Autoglym Rallin ja ehti nuorukainen tottakai piipahtamaan myös Keski-Suomen suunnalla rallituristina.

– Pari viikkoa sitten ajettiin testiä ja siellä tehtiin iskareihin säätöä. Saatiin auton peräpään käyttäytyminen mieleiseksi sitä kautta. Ja tulihan siinä käytyä Neste Ralliakin katsomassa paikan päältä, eli ei olla tauollakaan päästy bensankatkusta eroon, Leinonen naurahtaa.

Autoglym Ralli heinäkuun puolivälissä toi Leinoselle kauden ensimmäisen palkintosijoituksen rallien osalta, kun maalissa luokkasijoitus oli kolmas.

– Se oli kaikin puolin hyvä kilpailu. Lähdettiin vähän sillä ajatuksella sinne, että testaillaan, mutta sitten heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien mentiin kuitenkin hampaat irvessä. Saatiin nuotti osumaan. Mitaleille tietysti päästiin, mutta tulihan siinä kärkeen kuitenkin eroa, Leinonen muistelee puolentoista kuukauden takaista kilpailua.

Edellisen SM-rallin, kesäkuussa Seinäjoella ajetun Pohjanmaa Rallin jälkeen, Leinonen oli pettynyt omaan suoritukseensa. Selvää kuitenkin on, että nuorelle kuljettajalle vastoinkäymisetkin tarjoavat aina erinomaisen mahdollisuuden oppia ja sitä kautta kehittyä kuljettajana.

– Kyllähän sitä kilpailua tuli jälkikäteen tutkittua ja pohdiskeltua, että mitä siellä oli hyvää ja mitä oli niitä kehittämisen kohteita. Aina se ei vain onnistu, vaikka sitä kuinka yrittää. Ei niitä auta kuitenkaan jäädä murehtimaan. Se on aina, että nokka pystyyn ja kohti uusia seikkailuja. Yhtä kokemusta taas rikkaampana.

Tällä kaudella ajettujen SM-rallien tulosrivi Leinosen osalta SM3-luokassa näyttää numerosarjaa 7-9-9-8-9. Leinosen mukaan tavoitteena tulevassa kilpailussa on jatkaa pisteputkea, mutta samalla myös pyrkiä nousemaan kauden parhaaseen sijoitukseen. Leinosen otteissa tällä kaudella on toistunut nousujohteisuus, eli ek-sijoitukset ovat parantuneet kilpailupäivän vanhetessa.

– Tottakai aamulla kun saadaan homma käyntiin ja tulee varmuutta siihen ajamiseen, niin siitä se lähtee sitten kulkemaan paremmin. Nyt olisi tarkoitus kuitenkin lähteä heti alusta lähtien “syöttämään” parhaamme mukaan ja katsotaan mihin se riittää, Leinonen suunnitteli ja lisäsi samalla, että perjantain testierikoiskoe jää mitä suuremmalla todennäköisyydellä ajamatta.

– Nukutaan mieluummin pidemmät yöunet, eli me jätetään “shakedown” ihan suosiolla väliin, perjantaina noin 530 kilometrin matkan Kainuusta “pelipaikoille” taittava Leinonen päätti.

Rallin SM-sarjan kuudes ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu käynnistyy Huittisten ABC:ltä lauantaina kello 10.01 ja ensimmäinen auto avauserikoiskokeelle starttaa kello 10.19. Leinosen ja kartanlukija Antti Haapalan kilpailunumero on 13.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit