Heikkilän loikka viidessä vuodessa, Ladasta Skoda Fabia R5:een – “Täytyy tehdä vähän isompia linjanvetoja”

21.3.2018 / 17:48
Mikko Heikkilä ja Juho Hänninen sijoittuivat Itärallissa seitsemänneksi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden kolmannessa ja samalla talvikauden viimeisessä osakilpailussa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Joensuussa nähtiin SM1-luokassa mielenkiintoinen debytantti, kun Mikko Heikkilä hyppäsi ensimmäistä kertaa urallaan R5-luokan auton rattiin.

Mikko Heikkilän, 26, edellinen visiitti rallin merkeissä Joensuussa oli tapahtunut viisi vuotta aikaisemmin, vuonna 2013, ja silloin alla oli Lada VAZ 2110 -auto lähtönumerolla 119. B-junioreissa kilpaillut Heikkilä sijoittui kahdeksanneksi ja eroa kärkeen kertyi lähes neljä minuuttia. Viisi vuotta myöhemmin Heikkilä oli taas Joensuussa, mutta nyt alla oli rallimaailman yksi tämän hetken ykköslaitteista, R5-luokan Skoda Fabia.

– Ei yhtään hirvittänyt lähteä, eikä ennen kisaa yhtään edes jännittänyt. Kun on ikää jo 26 vuotta, niin täytyy tehdä vähän isompia linjanvetoja, nopean nousun SM-sarjan SM1-luokkaan tehnyt Heikkilä naurahti UrheiluUutiset.comille kilpailun jälkeen.

Heikkilä ehti ajamaan 11 SM-rallia SM2- ja SM4-luokissa ennen hyppäystä Skodan rattiin ja SM1-luokkaan.

– Vuonna 2012 ajoin ensimmäisen rallin. 2013 ajettiin Trophya, mutta sitten loppui rahat ja pidettiin hieman taukoa. Vuoden 2015 lopussa ostettiin Honda Civic ja sillä kierrettiin se mikä pystyttiin. Viime kausi oli aika hankala, tosi rikkonainen. Välillä oli vauhti hyvää, mutta oli epäonneakin mukana. Alettiin sitten vuoden lopulla tekemään töitä tämän homman (Skoda) eteen, Heikkilä taustoittaa.

Vuonna 2016 Heikkilä sijoittui Turun ja Tampereen SM-ralleissa SM4-luokassa kolmen parhaan joukkoon ja loppupisteissä sijoitus oli viides. Viime vuonna palkintosijoituksia SM4-luokasta tuli yksi, kun Riihimäellä sijoitus oli kolmas. Kuluvan vuoden ensimmäisen SM-rallinsa Heikkilä ajoi Mikkelissä helmikuussa, missä sijoitus SM2-luokassa oli neljäs.

Heikkilä pääsi ajamaan testiä uudella autolla viikko ennen Joensuun SM-rallia 60 kilometrin verran. Ensimmäinen erikoiskoe Joensuussa toi seitsemänneksi nopeimman ajan ja jos vertailua käydään muihin kuljettajiin, niin esimerkiksi aika oli sama kuin samanlaisella Skodalla liikkeellä olleella ja tänä vuonna jo ison määrän kilpailuja ajaneella Nikolay Gryazinilla. Skodalla ajoi myös Emil Lindholm kauden kolmatta SM-ralliaan, joka hävisi Heikkilälle 0,4 sekuntia.

 

Kuva: Hannu Rainamo

Mikko Heikkilän ja Juho Hännisen lennokasta menoa Joensuun SM-rallissa (Kuva: Hannu Rainamo).

 

“Kaikki on tietysti rahasta kiinni”

Myös toisella erikoiskokeella sijoitus oli seitsemäs, kun taas kolmannella erikoiskokeella Heikkilä ylsi kuudenneksi nopeimpaan vauhtiin. Huoltotauolla Heikkilä yhdessä kartanlukijansa Juho Hännisen kanssa olivat kokonaistilanteessa seitsemäntenä, reilut puoli minuuttia kärjestä jääneenä.

– Aika hyvältä on näyttänyt. Tietysti varsin pientä oli se ajaminen ennen rallia, kauhean paljon ei tuosta autosta ole kokemusta, niin siihen nähden ihan hyvä. Nopeilla osuuksilla kaasu pysyy lattiassa, mutta hitaammilla osuuksilla on vielä sitä epävarmuutta, mikä on ihan luonnollista, kun ei ole paljon ajanut. Siihen kun saa parannusta, niin sitten ei ole kärki enää kaukana, Hänninen kommentoi kuljettajansa edesottamuksia huoltotauolla.

Huoltotauon jälkeen ajetuilla kolmella viimeisellä erikoiskokeella Heikkilän ek-sijoitukset olivat kuudes, seitsemäs ja seitsemäs ja koko rallissa ajettujen neljän seitsemänneksi nopeimman ek-ajan myötä sijoitus lopputuloksissa oli myös seitsemäs.

– Aamupäivän lenkki tuli parhaiten. En tiedä sitten tuliko siksi hyvin, kun ei yrittänyt ja ajoi rennosti, että oliko se sitten se paras tapa. Huollon jälkeen ajoon tuli sitten vähän ylimääräistä reuhaamista, ajo hieman sekosi ja käytiin neljä kertaa penkassa. Viitospätkällä sammutin vielä auton lähtöviivalle. Loppusijoitus oli itselleni pieni pettymys, odotin kyllä vähän parempaa, Heikkilä kertasi kilpailun kulkua.

Hänninen on urallaan voittanut rallissa kuljettajana Euroopan mestaruuden vuonna 2012, IRC-sarjan mestaruuden 2010 ja tuotantoautojen maailmanmestaruuden 2011. 55 MM-rallia ovat tuoneet CV:hen yhden palkintosijoituksen (Suomi 2017), 125 MM-pistettä, sekä 10 nopeinta ek-aikaa. Nuotteja Hänninen on lukenut aiemmin ralleissa muutaman kerran, mutta ei koskaan rallin SM-sarjassa yleisessä luokassa.

– Tosi hienosti toimi, ei voi moittia sanallakaan. Tuli sieltä muutamia vinkkejä ja tietysti siirtymäosuuksilla keskustellaan enemmän. Ihan niitä vaan ei osannut nyt hyödyntää, mutta hyödyllisiä vinkkejä ilman muuta, Heikkilä kehui Hännisen panosta kartanlukijana.

Kuten alapuolella olevasta videosta voi huomata, niin Hänninen myös antoi ajon aikana kuljettajalleen palautetta hyvistä suorituksista. Heikkilän mukaan keskittyminen tottakai kabiinissa on kilpailusuorituksen aikana aina täysi sata, mutta ei kilpailupäivänä huumoriakaan unohdettu.

– Oli meillä rento ilmapiiri autossa ja kyllä siellä sai siirtymillä nauraa. Ei “jäkitetty” missään vaiheessa, Heikkilä naurahti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa toukokuussa. Nähdäänkö Mikko Heikkilä myös Kymenlaakson sorateillä parin kuukauden päästä Skoda Fabia R5:n ratissa?

– Jos vaan on mahdollisuuksia, niin ilman muuta ajan mitä vain tuollaisella autolla. Kaikki on tietysti rahasta kiinni, niin kuin muillakin. Kouvolan SM-rallista on kyllä puhuttu, Heikkilä myönsi.

 

 

Puulan Aurinkoranta

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Mikko Heikkilä (YouTube)


Facebook kommentit