Heikkinen auttoi Audille mestaruuden: ”Kyllä nyt ollaan hemmetin tyytyväisiä”

27.11.2016 / 23:21
Audi ja EKS-talli juhlivat rallicrossin maailmanmestaruuksia niin kuljettajien kuin tiimienkin puolella. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarja 2016 päättyi sunnuntaina Argentiinassa. Andreas Bakkerud voitti päätösosakilpailun. Toomas “Topi” Heikkinen ajoi kolmanneksi, ja varmisti osaltaan EKS-tallille tiimien maailmanmestaruuden.

Tallin omistaja Mattias Ekström (272 p.) oli jo aiemmin varmistanut itselleen kuljettajien mestaruuden. Argentiinassa panokset olivat kovat, sillä Peugeot Hansen uhkasi vielä Audi S1 Quattro -autoilla ajavia Ekströmiä ja Heikkistä tiimien mestaruustaistelussa.

Kun sekä Heikkinen että Ekström selvisivät finaalilähtöön, ja kun Sebastien Loeb jäi semifinaaliin ja Timmy Hansen kokonaan semifinaalien ulkopuolelle, oli EKS mestari. EKS saalisti 422 pistettä Hansenin 387:a pistettä vastaan.

– Mahtava homma tiimille, eikä ole ihan huono juttu itsellenikään. Kyllä nyt ollaan hemmetin tyytyväisiä. Tämä oli meidän tavoite, ja kyllä nyt myös Audi on tyytyväinen, Heikkinen iloitsi.

– Ensimmäinen mutka oli täällä se hankala paikka. Siinä oli actionia ja porukka kolisteli aika paljon autojaan. Onneksi semissä ja myös finaalissa selvisin itse siitä hyvin. Ei ollut mitään tallimääräyksiä. Pääsin kuittaamaan Mattiaksen, ja ajattelin, että ohi en kyllä enää päästä. Oli ihan kunnon racingiä, Heikkinen hehkutti.

Ekström jäi finaalissa viidenneksi. Bakkerud, Ford, (239 p.) siis voitti Argentiinan osakilpalun, ja varmisti MM-pronssin. Toiseksi ennen Heikkistä ajanut Johan Kristoffresson, Volkswagen, (240 p.) saavutti MM-hopeaa. Heikkinen (150 p.) oli MM-pisteissä seitsemäs. Palkintokorokkeelle Heikkinen nousi kauden aikana kolme kertaa.

– Kausi alkoi ja loppui hyvin. Keskivaiheella oli vaikeampaa. Vauhti oli ihan hyvää, mutta ei vaan saanut kisoja osumaan. Nyt kausi päättyi kuitenkin hyvään fiilikseen ja mestaruuteen, Heikkinen sanoi.

Heikkisen ja EKS-tallin sopimuksessa on optio ensi vuodesta, ja optio on tallin puolella.

Joko olet saanut sopimuksen eteen, että kun autoit meitä mestaruuteen, niin laita nimi alle ja jatketaan ensin vuonna?

– Sellaisia lappuja ei ole vielä näkynyt. Audi päättää ajallaan, Heikkinen totesi.

Katso video EKS:n mestaruuskaudesta

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit