MOTORSPORT

Heikkinen kesytti Bikerniekin radan onnistuneesti – “Back in business”

Toomas “Topi” Heikkinen vastasi Latvian Riiassa lauantaina rallicrossin MM-sarjan kauden yhdeksännessä osakilpailussa suurimmasta yllätyksestä, kun MJP Racing Team Austria -tiimin kuljettaja nappasi kahden ensimmäisen alkuerän jälkeen kokonaistilanteessa seitsemännen sijan.

Toomas Heikkisen kohdalla yllätyksestä toki ei voida puhua kuljettajan osalta, onhan joensuulainen takonut MM-sarjassa kovia tuloksia aiempinakin vuosina, mutta lähtökohdat Latvian kilpailuun olivat kuitenkin haastavat. Heikkinen debytoi MJP Racing Team Austrian väreissä MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Ranskassa pari viikkoa sitten ja siellä sijoitus oli 12. Aiempina vuosina Heikkinen on tottunut olemaan MM-sarjan väännöissä kärjessä, joten voidaankin sanoa:

– Back in business! Kyllä varmaan se on oikea sanonta tähän paikkaan, Heikkinen naurahti UrheiluUutiset.comin haastattelussa lauantain alkuerien jälkeen.

Ensimmäisessä alkuerässä Heikkinen oli 11. ja toisessa alkuerässä peräti viidenneksi nopein.

– Ollaan vielä nuori tiimi ja toiset tiimit on ajanut koko kauden. Viides sija äskeisessä erässä, tosi positiivinen juttu. Eihän se ollut meille tänne helppoa tulla, ollaan ajettu vain kaksi kilpailua ja muut kaksi kolmasosaa kaudesta. Nyt ollaan vähän lähempänä jo ja askel askeleelta parempaan, Heikkinen iloitsi.

Aamupäivän vapaat harjoitukset eivät Heikkiselle ja tiimille juurikaan suuria lupaillut.

– Aamu oli tosi huono. Meillä oli ihan väärät säädöt autossa ja kaikki ei toiminut ihan niin kuin piti. Mutta viimeisessä alkuerässä oli jo vähän sinne päin. Saatiin hyvä startti ja pystyttiin johtamaan lähtöä, ajamaan omaa ajoa ja sitä kautta se aika tuli, Heikkinen kertasi.

“Nyt saatiin osat ja alkaa olemaan parempi”

Toisen alkuerän viidenneksi nopein aika tietää sitä, että Heikkinen ajaa sunnuntaina kolmannessa alkuerässä todella kovassa porukassa. Mukana kun on toisen alkuerän viisi nopeinta kuljettajaa.

– Huomenna päästään tosiaan tehdasjätkien kanssa siihen samaan erään. Sanotaanko realistisesti, että lähdetään ajamaan kilpaa niiden kanssa, mutta nyt on myös hyvät saumat ajaa omaa kisaa. Antaa jätkien, ei nyt mennä, mutta yritetään pysytellä siinä mukana ja keskittyä kokonaisaikaan, Heikkinen suunnitteli.

Ranskan kilpailun jälkeen Heikkisen tiimi teki kalustoon onnistuneet muutokset. Tulokset siitä ovat nyt nähtävissä Latviassa.

– Meille tuli autoihin erilaiset raidetangon päät, ne muutettiin ja se oli iso juttu. Pystyttiin menemään auton kanssa niin matalalle, kuin halusin. Varsinkin, kun Loheac’n ja Riian rata ovat sellaisia “rata-automaisia” ratoja, missä tarvitaan “rata-automaista” autoa. Sen takia oltiin vähän liian kaukana Ranskassa. Nyt saatiin osat ja auto alkaa olemaan parempi.

Vaikka Heikkisen sijoitus onkin tässä vaiheessa hyvä ja semifinaalipaikka haarukassa, niin kokenut kilpa-autoilija kuitenkin muistutti, että ajamatta on vielä puolet alkueristä. Tosin spekulointia tulevalla saa aina tehdä.

– Koitetaan pitää tämä paikka, mutta tietysti nyt ollaan vasta puolivälissä kilpailua. Koitetaan olla semeissä mukana ja pidetään se nyt vielä tavoitteena.

– Semifinaaliin lähdetään taistelemaan, siellä voi sattua ihan mitä vaan. Tottakai pitää muistaa, että siellä on seitsemän tehdasautoa, sitten tulee Hyundait heti siinä perässä, eli siellä on kymmenkunta tosi nopeaa autoa. Mutta tottakai lähdetään haastamaan niitä, tehdään tilaa ja raivataan se finaalipaikka. Toki se on tässä vaiheessa vielä ennenaikaista miettiä näitä, pitää kuitenkin vielä kaksi erää tyrkkää huomenna miljoonaa, Heikkinen muistutti.

Kolmas ja neljäs alkuerä ovat Bikerniekin ohjelmassa sunnuntaina, samoin kuin semifinaalit, sekä finaali.

Lue myös! Grönholmilla kauden paras lauantai, kaipaa vielä autoon parannusta – “Teoreettisesti mahdollista” (15.9.2018)

Teksti: Jari Hotti, Riika – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com