Heikkinen palasi voittajaksi, ensimmäisenä kuljettajana voittojen hattutemppu

7.9.2019 / 18:33
Toomas Heikkinen oli suvereeni ykkönen MJP Arena -radalla lauantaina (Kuva: MJP Promotions).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Titans RX -sarjan kauden seitsemäs osakilpailu MJP Arena -radalla Itävallassa lauantaina oli Toomas Heikkisen näytöstä aina alkueristä finaalin ruutulipulle asti. Voitto oli Heikkiselle kauden kolmas.

Ennen nyt Itävallassa ajettua kauden seitsemättä osakilpailua rallicrossin Titans RX -sarjan kuuden ensimmäisen osakilpailun voitot olivat jakaantuneet tasan kolmen kuljettajan kesken, olihan sekä Toomas Heikkisellä, että Hansenin veljeksillä Kevinillä ja Timmyllä kaikilla kaksi voittoa. Heikkisen ajettua voittoon lauantaina kauden seitsemännessä osakilpailussa, nousi suomalainen siis ensimmäisenä kuljettajana sarjan kolminkertaiseksi osakilpailuvoittajaksi.

Voitto oli tärkeä Heikkisellä mestaruustaistelun kannalta, sillä nyt piste-ero sarjaa johtavaan Kevin Hanseniin nähden kaventui seitsemään pisteeseen. Heikkinen juhli edellisen kerran voittoa kauden kolmannessa, Lydden Hillissä, Englannissa ajetussa osakilpailussa. Sen jälkeen ajetut kolme osakilpailua menivät Hansenin veljesten nimiin.

Timmy Hansen koki Itävallan kilpailuviikonlopun avauspäivänä kovia, toisessa alkuerässä tuli kolarin seurauksena keskeytys ja finaalissa ulosajo, sekä rengasrikko pudottivat veljesparin vanhemman osapuolen viidenneksi. Pisteissä Timmy Hansenilla on matkaa veljeensä nyt 16 pistettä, kun taas Heikkinen on yhdeksän pistettä edellä.

Kolmanneksi finaalissa ajoi Hayden Paddon, jolle palkintosijoitus tässä sarjassa on uran ensimmäinen. Kärkikaksikko oli sadesäässä ja vaikeissa olosuhteissa ajetussa finaalissa täysin omaa luokkaansa. Heikkisen voittomarginaali oli lopulta vain 0,070 sekuntia, kun taas Paddon hävisi Heikkiselle lähes 13 sekuntia. Heikkinen oli ykkönen alkuerissä, voitti semifinaalilähtönsä ajamalla startista maaliin ykkösenä ja sama temppu nähtiin myös finaalissa.

Itävallan kilpailuviikonlopun toinen kilpailu, kauden kahdeksas osakilpailu, ajetaan sunnuntaina.

Lauantain finaalin lopputulokset

1) Toomas Heikkinen 5.29,462
2) Kevin Hansen (SWE) + 0,070
3) Hayden Paddon (NZL) + 12,697
4) Craig Breen (IRL) + 24,312
5) Timmy Hansen (SWE) + 30,392
6) Jerome Grosset-Janin (FRA) keskeytys

Finaalin nopein kierrosaika: Toomas Heikkinen

Pistetilanne 7/12 osakilpailua

1) Kevin Hansen (SWE) 158
2) Toomas Heikkinen 151
3) Timmy Hansen (SWE) 142

Lue myös! Heikkisen itseluottamus täyttä timanttia – “Ei yhtään nopeampaa kaveria kuin minä” (30.8.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit