Heikkinen Subarulla ARX-sarjan finaaliin – “Hienoa palata takaisin Yhdysvaltoihin”

20.9.2018 / 10:20
Toomas Heikkinen taisteli Latviassa semifinaalipaikasta itävaltalaistiimissä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Toomas “Topi” Heikkisen kilpailukausi jatkuu reilun viikon päästä Austinissa, Yhdysvalloissa ajettavalla Americas Rallycross -sarjan kauden viimeisellä osakilpailulla. Heikkinen osallistuu kilpailuun Subaru Rally Team USA -tiimin väreissä.

Viime viikonloppuna Latvian Riiassa ajetussa rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa itävaltalaisen MJP Racing Team Austria -tiimin Fordilla kilpaillut Toomas Heikkinen jatkaa kilpailukauttaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna Yhdysvalloissa. Kyseessä on ensimmäistä kauttaan ajettavan Americas Rallycross -sarjan (ARX) kauden viimeinen osakilpailu, joka ajetaan Austinissa, rallicrossin MM-sarjan Yhdysvaltojen osakilpailun yhteydessä.

– On todella hienoa palata takaisin Yhdysvaltoihin. Itse asiassa edellisen kerran kun kilpailin Yhdysvalloissa, niin se oli juuri Austinin rata ja kyseessä oli vuoden 2014 X Games. Rataprofiili toki on nyt täysin erilainen, joten sen suhteen kaikki on minulle uutta, Heikkinen ennakoi.

Heikkinen kilpailee ARX-sarjan osakilpailussa Subaru Rally Team USA -tiimin 600-hevosvoimaisella vuoden 2018 Subaru WRX STI Supercar -autolla, tiimikavereinaan ruotsalainen Patrik Sandell, sekä australialainen Chris Atkinson. Aiemmin tällä kaudella Subarun kolmatta autoa ovat ajaneet ARX-sarjassa Jacques Villeneuve, David Higgins, sekä Travis Pastrana.

– Ajoin äskettäin testiä Subarulla ja fiilis oli heti saman tien hyvä. Tiimi on todella keskittynyt tulevaan, joten odotan innolla tätä, Heikkinen hehkuttaa.

Heikkiselle Yhdysvalloissa rallicross-radoilla kilpaileminen ei ole uusi juttu, ajoihan joensuulainen Global Rallycross -sarjaa (GRC) vuosina 2012-2014 yhteensä 14 kilpailua. Vuonna 2013 Heikkinen voitti yhdeksästä osakilpailusta viisi ja kausi päättyi sinivalkoisiin mestaruusjuhliin. MM-sarjassa Heikkinen on ajanut urallaan 51 kilpailua, voittanut niistä kaksi ja noussut palkintopallille kahdeksan kertaa. Vuoden 2014 MM-hopeamitalisti oli viime viikonloppuna Latvian osakilpailussa lauantain jälkeen seitsemäntenä, mutta auton tekniikkamurheet sunnuntaina pudottivat suomalaisen ulos semifinaalista.

Uuden ARX-sarjan käynnistyminen tänä vuonna pohjautuu vahvasti juuri GRC-sarjaan, joka päätti lopettaa Supercar-luokan vuoden 2017 jälkeen ja luoda kokonaan uuden luokkasysteemin. Tämä ei pitkään mukana olleita tiimejä miellyttänyt ja tähän rallicrossin MM-sarjan pyörittämisestä vastaava IMG iski välittömästi perustamalla uuden ARX-sarjan. ARX-sarjaa, aivan kuten GRC-sarjaa aiemmin, on dominoinut Volkswagen Andretti -tiimi kuljettajinaan Scott Speed ja Tanner Foust.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit