MOTORSPORT

Heikkinen voittamattomana Belgian MM-rallicrossiin

Toomas “Topi” Heikkinen puolustaa voittoa viikonlopun Belgian MM-osakilpailussa. Jules Tacheny -nimeä kantava rata on ollut mukana rallicrossin MM-sarjassa kaksi kertaa, ja Heikkinen on voittanut ne molemmat.

– Hyvät muistot sieltä on ilman muuta. Se rata vaan jotenkin sopii minulle. Kyllä sitä voittoputkea yritetään jatkaa tottakai, Heikkinen sanoo.

Heikkinen on MM-sarjan yhteispisteissä Portugalin ja Saksan Hockenheimin osakilpailujen jälkeen kolmantena. Heikkisellä, Audi S1, on 45 pistettä, kun edellä ovat vain hallitseva maailmanmestari Petter Solberg, Citroen DS3, ja Heikkisen tallikaveri Mattias Ekström. Molemmilla on 48 pistettä.

– Hyvät pisteet nyt kahden kisan jälkeen. Pitkässä juoksussa ne ovat todella tärkeitä, Heikkinen mietti.

Edellisessä osakilpailussa Ekström ja Heikkinen ajoivat EKS RX –tallilleen kaksoisvoiton.

– Voitto oli lähellä ja niinhän se on, että vain voittajat muistetaan. Kyllä me ihan keskenään saadaan kilpaa ajaa, ei ole mitään tallisopimuksia. Minulla meni vaan vähän ajolinja leveäksi ja Mattias pääsi kuittaamaan ohi, Heikkinen korostaa.

Rallicrossissa käydään myös rengaspeliä. Kuljettajat yrittävät säästää uusia renkaita vielä finaalivaiheeseen.

– Itse otin uudet renkaat jo semifinaaliin. Oli vähän pakko koittaa niin, että pääsisi finaaliin. Mattias laittoi uudet alle vasta finaalissa, Heikkinen kertoi.

Belgiassa radalle hyökkäävät myös rallicrossin EM-sarjan kuljettajat. MM- ja EM –kuskit ajavat aiemmista kausista poiketen nyt omissa lähdöissään.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter: @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com