MOTORSPORT

Heikkisellä väkevä aloitus MM-rallicrossissa: “Ei mitään häsmäkkää”

 

Rallicrossin MM-sarja käynnistyi Portugalin Montelegressä. Lauantaina ajettiin kaksi aika-ajoerää (eng. heat). EKSRX Audi-tiimiin täksi kaudeksi siirtynyt Toomas “Topi” Heikkinen aloitti vahvasti ajamalla sijat kolme ja kaksi.

Märissä olosuhteissa ajetun ensimmäisen aika-ajovaiheen nopein oli Johan Kristoffersson (VW Polo) ennen Heikkisen tallikaveria ja tiimin omistajaa Mattias Ekströmiä (Audi S1). Kolmanneksi rynninyt Heikkinen (Audi S1) jäi nopeimmasta ajasta 2,343 sekuntia.

Toisessa erässä sade hieman hellitti, ja kierrosajat paranivat selvästi. Ekström ajoi ykköseksi ja Heikkinen oli toinen. Suomalainen jäi kärkiajasta 2,222 sekuntia. Kristoffersson oli kolmas.

– Ensimmäisessä hiitissä oli oikea monsuunisade. Ihan mentiin kävelyvauhtia. Toisessakin satoi, mutta ei enää niin kovaa. Ihan hyvin meni. Ei mitään häsmäkkää. Harjoituksissa auto hajosi, ja treenikierrokset jäivät häviin, mutta erissä kaikki toimi hienosti. Hyvä maku jäi avauspäivästä. Tiesin, että kuivalla ollaan hyvässä vauhdissa, mutta en ihan arvannut, että sateellakin kulkee näin hyvin, Heikkinen sanoi.

Olsbergs MSE -tallin Ford Fiestalla kilpaileva ja MM-sarjassa debytoiva Niclas Grönholm aika-ajoerissä sijoilla 16 ja 15.

Suuren kohun myötä sarjaan tullut Sebastien Loeb (Peugeot 208) oli molemmissa erissä viides, ja hallitseva maailmanmestari Petter Solberg (Citroen DS3) 11. ja 6.

Lauantain jälkeen kolmen kärki pisteissä on Ekström 95, Kristofferson 92 ja Heikkinen 87. Sunnuntaina ajetaan toiset kaksi aika-ajoerää, kaksi semifinaalia ja finaali.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, @miirokoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com