Heikkiseltä suoraa puhetta tulevaisuudesta, jos ura ei jatku MM-sarjassa – “Mitään muuta en ole edes miettinyt”

5.10.2017 / 07:39
Toomas Heikkinen lähestyy 50 ajetun MM-osakilpailun rajapyykkiä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kirkkain suomalainen rallicross-tähti maailmalla on jo usean vuoden ajan ollut Toomas Heikkinen, joka on kilpaillut lajin MM-sarjassa sen ensimmäisestä kaudesta 2014 lähtien. Toista kauttaan Mattias Ekströmin johtamassa EKS RX -tiimissä ajava Heikkinen on joutumassa työnhakuun, mikäli Ekström toteuttaa aikeensa ja lopettaa tiiminsä toiminnan tähän kauteen.

Keskiviikkona Ken Blockin pyörittämä Hoonigan Racing Division ilmoitti, että kuluva kausi jää sen viimeiseksi rallicrossin MM-sarjassa toistaiseksi. Blockin tiimi on kilpaillut MM-sarjassa Fordin tehtaan tukemana, joten voidaankin sanoa, että MM-sarja menetti päätöksen myötä yhden tehdastalleistaan. Seuraava lähtijä saattaa olla Audi, joka on tukenut Mattias Ekströmin pyörittämää EKS RX -tiimiä jo usean kauden ajan.

Tosin siinä missä Hooniganin vetäytyminen tapahtui Fordin aloitteesta, Audi saattaa jäädä pois, koska Ekström tiimeineen vetäytyy pois sarjasta.

– Mattias on ilmoittanut henkilöstölleen, että hän lopettaa. Mutta toisaalta kalusto, autot ja henkilökunta ovat valmiina, niin se voi olla myös peliä Audin suuntaan. He (Ekström) haluavat, että Audi sijoittaisi enemmän rahaa. Ymmärrän hyvin tilanteen Matiaksen näkökulmasta, hän on kuitenkin pistänyt aika monta miljoonaa tähän projektiin, Toomas Heikkisen manageri Atte Varsta taustoitti aiemmin syyskuussa UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Samalla kun keskustelu ja ennen kaikkea huhumylly EKS RX -tiimin ympärillä on viime viikkoina kiihtynyt, niin radalla tiimi näytti viime viikonloppuna Saksan osakilpailussa, että homma toimii. Ekström ajoi voittoon ja Heikkinen täydensi tiimin menestystä hienolla kolmossijallaan. Ennen Saksan kilpailua Heikkinen kertoi UrheiluUutiset.comille, että mitään päätöksiä tiimin tulevaisuuden osalta ei ole vielä tehty. Henkilökunta, kuljettajat mukaan lukien, on pidetty koko ajan hyvin tasalla.

– Vielä ei ole mitään varmaa. Sellainen tieto tuli, että tiimillä ei ole vielä sopimusta ensi kaudesta ja siitä he ilmoittikin koko henkilökunnalle. Että mikään ei ole tulevaisuuden suhteen varmaa ja tämä on nyt tilanne, Heikkinen sanoo.

Uutisointi asian tiimoilta lähti liikkelle varsin erikoisella tavalla, otsikoissa kun dramatisoitiin lähinnä sillä, että Ekström pistää autot myyntiin ja tallin tulevaisuus on sitä kautta uhattuna. Faktaa kun kuitenkin on se, että ne autot olisivat joka tapauksessa tulleet myyntiin, sillä alunperin Ekströmin tiimillä oli tarkoituksena rakentaa ensi vuodelle kokonaan uusi auto. Tämän myös Heikkinen vahvistaa.

On täysin selvää, että jos Audilla on halua jatkaa rallicrossin MM-sarjassa, niin Ekströmin kaltaisen tiimipäällikkö-kuljettaja yhdistelmän menettäminen olisi saksalaistehtaalle iso menetys ja uuden rakentaminen olisi vaikea projekti, sekä kallis sellainen. Mikäli Varstan näkemys siitä, että Ekströmin toiminta on peliä Audin suuntaan, niin tämä peli saattaa hyvinkin tuottaa toivottua tulosta. Eli Audi laittaisi lisää rahaa Ekströmin tiimin toimintaan kaudelle 2018 ja rakennetaan uusi auto, jolla EKS RX lähtee tosissaan haastamaan lajin valtiaaksi noussutta Volkswagenia.

– Se on yksi vaihtoehdoista. Toivottavasti Audi lyö sen verran (rahaa) pöytään, että kaikilla on mukavaa, Heikkinen hymyilee.

“Kaikin puolin floppi kahtena vuonna putkeen”

Mikäli EKS RX -tiimiä ei kuitenkaan ensi vuonna MM-sarjassa mukana nähdä ja Heikkinen joutuu etsimään itselleen uuden tiimin, niin Heikkisen mukaan ainoa vaihtoehto on MM-sarjassa jatkaminen. Jos näin ei käy, niin Heikkisen seuraava askel olisi varsin raju, varsinkin kun joensuulainen on vasta 26-vuotias, jolla parhaat ajovuodet iänkin puolesta ovat vielä edessäpäin.

– Uskon, että lopetan siinä vaiheessa, jos en ensi vuonna aja MM-sarjaa. Mihinkään muuhun ei tähdätä tällä hetkellä, mitään muuta en ole edes miettinyt, Heikkinen täräyttää.

Heikkiselle alkukausi oli vaikea, kun seitsemän ensimmäistä osakilpailua toivat vain yhden finaalipaikan. Kanadassa Heikkinen oli lähellä palkintosijoitusta, mutta rengasrikko pudotti sijoituksen lopulta viidenneksi. Latviassa Heikkinen oli aina semifinaaliin asti kuumimman kärjen vauhdissa, kunnes finaalipaikan vei semifinaalissa Audista katkennut vetoakseli. Saksassa viime viikonloppuna sitten vihdoin ja viimein natsasi, kun Heikkinen ajoi hienosti kolmanneksi.

Heikkisen mukaan nousujohteiseen kauteen ja nyt nähtyyn hyvään syyskauteen on olemassa selkeät syyt.

– Ollaan alettu vähän ymmärtämään auton “sielunelämää” enemmän. Minulla on vähän erilainen ajotyyli kuin muilla kuljettajilla tiimissä. Pystyn olemaan tosi nopea silloin, kun saan sellaisen auton kuin haluan ja nyt ollaan pystytty todistamaan inssien kanssa se, että heti kun tehdään eri tavalla hommia, niin pystytään tekemään minulle nopea auto. Se on ollut se ratkaisevin juttu miksi meillä on ollut nousujohteinen kausi, Heikkinen kuvailee.

Ja vaikka auto istuisikin käteen ja vauhtia löytyisi, aivan kuten syyskauden kilpailuissa on nähty, niin auton tekniikkamurheet ovat sellainen tekijä, että niiden kanssa kuljettaja on tunnetusti täysin voimaton.

– Teknisiä murheita on tullut koko kauden ajan aivan liikaa ja tässä lajissa niitä ei saa tulla, koska koko ajan on tosi tiukkaa. Maaliin pitää päästä, Heikkinen muistuttaa.

Volkswagen on ollut tällä kaudella MM-sarjassa täysin ylivoimainen ja se varmisti sekä valmistajien, että kuljettajien mestaruudet jo hyvissä ajoin ennen kauden viimeisiä osakilpailuja. Useat tahot, mukaan lukien rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb, ovat sanoneet, että hurjalla budjetilla operoiva Volkswagen vielä tappaa toiminnallaan koko sarjan. Kaiken lisäksi Volkswagenin on huhuttu vieläpä nostavan budjettiaan ensi kaudelle.

– Jos hommat näin jatkuu, niin kyllähän se tulee tuhoamaan rallicrossin. On se valitettava fakta, että Volkswagen on lyönyt sellaiset budjetit, mitä ei olisi tarvittu vielä. Ford, Peugeot, Audi, me kolme ollaan aika tasaveroisia. Sitten “Volkkari”, vaikka tuloksellisesti ei vielä näytäkään hirveän ylivoimaiselta, niin tosi asiassa lentävällä kierroksella ne on tosi nopeita. Ei tietenkään mitään pois heiltä, ovat tehneet hienoa duunia ja tehneet nopean rallicross-auton. Budjetit vaan ovat eri sfääreissä ja toivottavasti se ei tapa tätä sarjaa, Heikkinen toivoo.

Rallicrossin MM-sarjasta on ajamatta kuluvan kauden osalta enää yksi osakilpailu, kun kausi päättyy marraskuussa Etelä-Afrikassa ensimmäisen kerran ajettavaan osakilpailuun.

– Näyttää ainakin paremmalta kuin Argentiina, mikä oli kaikin puolin floppi kahtena vuonna putkeen. Mentiin sinne ja aina ihmeteltiin, että miksi täällä ollaan. Toivottavasti saavat Etelä-Afrikan kisan eteen tehtyä enemmän töitä, radan ja kaiken sen fasiliteettien suhteen. Toivottavasti se kisa tulee kantamaan hedelmää, koska tosiaan Argentiina oli täysi floppi, Heikkinen kuvailee tulevaa uutuuskisaa.

Toomas Heikkisen kausi 2017 MM-sarjassa

Espanja – 8.
Portugali – 12.
Saksa – 6. (Finaalissa)
Belgia – 9.
Iso-Britannia – 12.
Norja – 11.
Ruotsi – 14.
Kanada – 5. (Finaalissa)
Ranska – 11.
Latvia – 8.
Saksa – 3. (Finaalissa)

118 MM-pistettä ja 11/12 osakilpailun jälkeen MM-pisteissä 7.

Heikkinen MM-sarjassa 2014-2017

48 kilpailua, kaksi voittoa, kahdeksan palkintosijoitusta (2-2-4)
MM-hopeaa kaudella 2014, yhdeksäs 2015 ja seitsemäs 2016

Lue myös!

Lopettaako Ekström tiiminsä toiminnan ja mikä on Heikkisen tulevaisuus? – ”Se voi olla peliä Audin suuntaan” (19.9.2017)
Kuvakooste: Toomas Heikkisen palkintojuhlat Esteringin radalla Saksassa (2.10.2017)
Heikkisen 309 päivän piinaava putki päättyi vihdoinkin – ”Henkisesti teki hyvää” (2.10.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit