Heikkisen itseluottamus täyttä timanttia – “Ei yhtään nopeampaa kaveria kuin minä”

30.8.2019 / 21:00
Toomas Heikkinen kilpailee tänä vuonna uudessa Titans RX -sarjassa (Kuva: MJP Promotions).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Ranskan Loheacissa. Mukana nähdään myös MM-sarjan historian menestyksekkäin suomalaiskuljettaja Toomas Heikkinen, joka hyppää GRX Taneco -tallin kolmannen Hyundain rattiin nyt ensimmäistä kertaa.

Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco -talli taistelee tänä vuonna rallicrossin MM-sarjan tallimestaruudesta. Kun ajamatta on kolme osakilpailua, GRX Taneco on MM-pisteissä toisena ja eroa MM-sarjaa johtavaan Team Hansen MJP -talliin on 16 pistettä. GRX Tanecon sopimuskuljettajat tänä vuonna ovat Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov. Reinis Nitiss on ajanut kolmatta Hyundaita kahdessa kilpailussa ja Joni Wiman tuurasi Grönholmia sairausloman aikana kahdessa kilpailussa.

Toomas Heikkinen, 28, on siis tänä vuonna jo viides kuljettaja suomalaistallissa. Aloite Heikkisen osallistumisesta Ranskan Loheacissa tänä viikonloppuna ajettavaan kauden kahdeksanteen MM-osakilpailuun lähti kuljettajasta itsestään.

– Oma ajatus heräsi asian tiimoilta, että pitäisikö sitä vielä kerran. Pinomäen Jussille heitin ajatuksen ilmoille, että eiköhän raapaista yksi kilpailu MM-sarjaa. Meillä meni tunti siitä, kun se keskustelu aloitettiin, niin käteltiin asia ja lähdettiin eri suuntiin. Ihan yksinkertainen ajatus, että yksi MM-osakilpailu tekisi mieli tänä vuonna ajaa. Kiva päästä mukaan, Heikkinen kertoi UrheiluUutiset.comille vajaa viikko ennen Loheacin kilpailuviikonloppua.

Heikkinen on vuodesta 2014 lähtien ajetun rallicrossin MM-sarjan historian kokenein ja menestynein suomalaiskuljettaja. Joensuusta kotoisin oleva rattitaituri on ennen nyt ajettavaa Ranskan osakilpailua osallistunut MM-sarjassa 51 osakilpailuun ja saavuttanut viiden kauden aikana MM-hopeaa vuonna 2014, kaksi osakilpailuvoittoa, sekä kahdeksan palkintosijoitusta. Edellisen kerran Heikkinen nähtiin kilpailemassa MM-sarjassa viime vuoden syyskuussa Latviassa.

– Mielenkiintoisista asetelmista lähdetään Ranskaan. Tarkoituksena on lähteä pitämään hauskaa. Tottakai haaste on siinä, että en ole tuolla autolla ajanut aikaisemmin ja vajaa vuosi on kulunut aikaa siitä, kun viimeksi ajoin Supercar-autolla ja MM-sarjassa. Onhan se kuitenkin täysin erilainen auto kuin millä ajan tänä vuonna Titans RX -sarjassa. Tulee varmasti olemaan haaste hypätä taas Supercar-auton rattiin, Heikkinen pohtii.

Heikkinen kilpailee tänä vuonna uudessa Titans RX -rallicross-sarjassa, jonka yksi suurimmista tähdistä hän ehdottomasti on. Kun 12 osakilpailusta on nyt ajettu puolet eli kuusi, on Heikkinen pisteissä Hansenin veljesten Kevinin ja Timmyn jälkeen kolmantena, vain 10 pisteen päässä kärjestä. Titans RX -sarjaa pyörittää Max Pucher ja hänen MJP-tallinsa, joka taas MM-sarjassa tekee yhteistyötä Hansenin tallin kanssa.

Kun tieto Heikkisen paluusta MM-sarjasta tuli, niin moni tietysti oletti hänen ajavan Team Hansen MJP -tallin kolmatta Peugeotia. Toisin kuitenkin kävi. Heikkinen myöntää, että ilman Pucherin lupaa hän ei Ranskan osakilpailussa tänä viikonloppuna ajaisi.

– Max Pucherilla on täysi sananvalta siitä mitä ajan ja mitä en aja. Hänelle teen töitä. Maxille jouduin soittamaan ensin, kun tämä juttu tuli eteen, että saanko ajaa. Max on ollut hieno siitä, että hänellä on MM-sarjan vieressä oma sarja, niin hän kuitenkin antaa minulle mahdollisuuden mennä. Max sanoi minulle, että jos jonain päivänä saat mahdollisuuden mennä ajamaan MM-sarjaan, niin ei hän estä, Heikkinen taustoittaa.

 

Toomas Heikkisen Hyundai Loheacissa, Ranskassa tänä viikonloppuna on tälläisessä kuosissa (Kuva: GRX Taneco).

 

“Mielenkiintoa MM-sarjaa kohtaan olisi, mutta…”

Heikkinen sanoo, että hänellä ja muilla Titans RX -sarjan kuljettajilla on suuri kunnioitus ja arvostus Pucheria, sekä hänen työtään kohtaan.

– Max tietää mitä kuljettajat haluaa. Eikä se tarkoita sitä, että me väheksytään hänen sarjaa, jos halutaan ajaa muualla. Max tietää, että kuljettajat haluaa ajaa mahdollisimman paljon, jos vain on mahdollisuuksia.

Heikkinen ajoi tällä viikolla yhden testipäivän GRX Taneco -tallin Hyundai i20 Supercar -autolla. Alkuerät Loheacissa käynnistyvät lauantaina ja sunnuntaina iltapäivällä tiedetään viikonlopun menestyjien nimet. GRX Taneco -tallin tämän vuoden kaikki neljä kuljettajaa ovat saavuttaneet vähintään yhden palkintosijoituksen. Heikkinen ei tästä ota paineita.

– Ei se paineita tuo. Rallicrossissa kaikki on niin pienestä kiinni, aina voi sattua mitä vain. Koitetaan tehdä ehjä viikonloppu ja uskon, että vanhankin herran ranteet lämpeää ihan varmasti. Nöyrä kaveri olen, mutta silti pystyn sanomaan, että ei siellä ole yhtään nopeampaa kaveria kuin minä. Pidän itseäni parempana, kuin yksikään toinen kuljettaja tällä hetkellä MM-sarjassa. En näe mitään syytä miksi en pystyisi Hansenin veljeksiä voittamaan ajamalla, Heikkinen vakuuttaa.

Eikä Heikkinen vain lämpimikseen puhu, Hansenin veljekset kun ovat kukistuneet tänä vuonna jo useammankin kerran – Titans RX -sarjassa.

– Sarja on lähtenyt hienosti käyntiin ja taso siellä on kova. Kiva olla mukana siellä missä on kovia kuskeja ja “racing” on raakaa, mutta rehellistä. Kyllä kilpailuvietti minulla on niin kova, että tekee mieli ajaa kilpaa kunnon kuljettajia vastaan. En vielä tässä kohtaa näe sitä, että alkaisin jäähdyttelemään. Haluan edelleen ajaa kovaa kilpailua tai sitten teen jotain ihan muuta, Heikkinen korostaa.

Vaikka Heikkinen nyt osallistuukin yhteen MM-sarjan osakilpailuun, niin liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä siitä ei kannata vetää. Koko kauden kiertäminen ensi vuonna kun vaatisi tolkuttomasti rahaa.

– Mielenkiintoa MM-sarjaa kohtaan olisi, mutta se vaan ei ole tällä hetkellä realistista. Siellä kun ei ole autotehtaita mukana, niin ei ole oikein edes paikkoja, missä voisi ajaa ilmaiseksi. Suomesta vaadittavan budjetin kerääminen on pelkkää haihattelua. Sen takia ollaan MM-sarjasta pysytty kaukana. Ei väkisin väännetä mitään sinne suuntaan, jos ei mitään järkevää ole tarjolla, Heikkinen kuvailee MM-sarjan nykytilannetta, missä rahasalkut ovat nousseet kuljettajamarkkinoiden suurimmaksi kilpailuvaltiksi.

Heikkinen tulee muuten tekemään tänä viikonloppuna rallicrossin MM-sarjassa uuden ennätyksen. Hän on nimittäin MM-sarjan historian ensimmäinen kuljettaja, joka on kilpaillut samalla radalla ajetussa MM-osakilpailussa neljällä eri automerkillä. Vuosina 2014 ja 2015 Heikkinen nähtiin Loheacissa Marklund Motorsportin Volkswagen Polon ratissa, 2016-2017 EKS RX -tallin Audilla, viime vuonna MJP Racingin Fordilla ja tänä vuonna alla on siis GRX Taneco -tallin Hyundai.

Vaikka Heikkisen CV rallicrossin MM-sarjan osalta onkin hienoa luettavaa, niin Ranskan Loheacissa ei hän ole aiempina vuosina juurikaan onnistunut. Heikkinen on osallistunut Loheacissa jokaiseen MM-osakilpailuun vuosina 2014-2018 ja paras sijoitus on vuoden 2015 seitsemäs sija. Heikkinen ei siis ole koskaan aiempina vuosina selviytynyt Loheacissa finaaliin ja kuuden parhaan joukkoon.

Joko kuudes kerta toden sanoo?

Toomas Heikkinen

Syntynyt Joensuussa 27.3.1991
Rallicrossin MM-sarjassa 51 osakilpailua (2014-2018), MM-hopeaa 2014
2 MM-osakilpailuvoittoa, 8 palkintosijoitusta (2-2-4)
Global Rallycross mestaruus 2013, 5 osakilpailuvoittoa
Rallicrossin 1-divisioonan Suomen mestari 2010
Rallicrossin Titans RX -sarjassa kolmantena 6/12 osakilpailun jälkeen

Loheacin rata Ranskassa

Pituus: 1088 metriä (MM-sarjan tämän kauden 6. pisin rata)
Kierrosennätys: 35,994 (Johan Kristoffersson, 2018)
Kierrosennätyksen keskinopeus: 108,8 km/h (MM-sarjan nopein rata)
Kristoffersson voitti Ranskassa vuosina 2016-2018
Vuonna 2014 voittoon ajoi Petter Solberg, 2015 Timmy Hansen

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit