MOTORSPORT

Henrik Pietarisen nelivetodebyytti päättyi keskeytykseen – “Vauhtimme riittää kilpailemaan kärkisijoista”

Henrik Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Juha Lummaan kanssa lähti rallin SM-sarjan kauden avanneeseen Tunturiralliin Henrikin veljen Eerikin viimevuotisella SM2-luokan mestari- ja voittaja-Mitsubishilla. Kilpailu oli Henrikille uran ensimmäinen SM2-luokassa ja nelivetokalustolla.

Henrik Pietarinen kilpaili vuosina 2016-2017 rallin SM-sarjassa SM3-luokassa. Parhaat yksittäisten kilpailujen saavutukset kirjataan syksyltä 2016, kun Pietarinen ajoi Tampereen SM-rallissa luokkavoittoon, sekä viime keväältä, kun Mikkelin SM-rallista tuli luokan kolmas sija.

Pietarinen kertoi Tunturirallin alla, että testiä Mitsubishi Lancer Evo IX -autolla oli ajettu talven aikana parisataa kilometriä. Kyseessä on siis sama Mitsubishi, jolla Henrikin veli Eerik ajoi viime vuonna SM2-luokkavoitot kauden viidessä ensimmäisessä SM-rallissa ja nappasi niiden myötä ylivoimaisen Suomen mestaruuden.

Pietarisen nelivetodebyytti uudessa luokassa sai hyvän alun, kun ensimmäiseltä erikoiskokeelta tuli kolmas sija. Toisella erikoiskokeella vauhti vain parani ja tuloksena oli uran ensimmäinen pohja-aika SM2-luokassa. Kolmannella erikoiskokeella vauhtia olikin sitten jo liikaa ja ulosajon myötä mahdollisuudet kärkisijoihin kokonaiskilpailun osalta olivat menneet.

Pietarinen ajoi vielä hyviä yksittäisiä ek-aikoja ulosajonsakin jälkeen, mutta tekninen vika päätti matkanteon lopulta lauantaina ennen kahta viimeistä erikoiskoetta.

– Meidän osalta Tunturin jännitys päättyi valitettavasti jo perjantaina ulosajon seurauksena. Lauantain osalta spinnaus vei viimeisetkin mahdollisuudet pistesijoihin, sekä polttoainevuoto aiheuttivat keskeytyksen yhdeksännen erikoiskokeen jälkeen, Pietarinen kommentoi Facebook-sivullaan.

Vaikka tulosta ei siis tullutkaan, niin hyvällä tasolla ollut vauhti antaa itseluottamusta tuleviin kilpailuihin, joista ensimmäisenä vuorossa on helmikuun puolivälissä ajettava Mikkelin SM-ralli.

– Positiivista kisassa kuitenkin oli, että vauhtimme riittää kilpailemaan kärkisijoista tulevissa kapinoissa, Pietarinen korostaa.

Lue myös! Eerik Pietarisen sensaatiomaiset esitykset saivat jatkoa – ”Tuntuu just siltä, että voitettiin Tunturiralli” (29.1.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com