Herranen kiilaa Rovanperän ja Latvalan väliin – “Odotan todella paljon tätä kilpailua”

17.2.2021 / 17:39
Toni Herranen ajoi Tunturirallissa tammikuussa SM3-luokassa kuudenneksi (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Historian ensimmäiseen Rovaniemen MM-ralliin osallistuvista kuljettajista nuorin on Toni Herranen, joka on noussut nopeassa tahdissa yhdeksi maamme lupaavimmista rallikuljettajista.

Toni Herranen ei kovia haasteita pelkää. Viime vuoden marraskuussa 17 vuotta täyttänyt jääliläinen on kilpaillut rallin SM-sarjassa vasta yhden täyden kauden, mutta nyt edessä on jo debyytti rallin MM-sarjassa. Herranen yhdessä kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa osallistuvat helmikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan Rovaniemen MM-ralliin.

– Odotan todella paljon tätä kilpailua, kun on ensimmäinen MM-ralli itselle. Voi olla jopa ainutlaatuinen mahdollisuus ajaa täällä pohjoisessa MM-tason kilpailu, Herranen fiilisteli Facebook-sivullaan ilmoittautumistaan historian ensimmäiseen Rovaniemen MM-ralliin, Arctic Rally Finlandiin.

Vaikka Herranen ei tulevassa MM-rallissa aivan kotiseudullaan kilpailekaan, onhan Jäälistä matkaa Rovaniemelle se reilut pari sataa kilometriä, niin toisaalta taas Lapissahan tälläiset välimatkat tunnetusti ovat niitä lyhyitä välimatkoja. Ja kun Pohjois-Suomessa ollaan, oltiin sitten Jäälissä tai Rovaniemellä, niin olkoot tämä Herraselle kotiseudun MM-ralli.

Herrasen lisäksi Rovaniemen MM-rallissa MM-debyyttinsä suorittavat Mikko Heikkilä, Teemu Kortesalmi, Pekka Keski-Korsu, Jussi Keskiniva, Ari-Pekka Koivisto, Marko Viitanen, Ville Hanhisuanto, sekä Adrian Chwietczuk. Näistä kuljettajista Herranen on nuorin ja itse asiassa kun vertailuun laitetaan kaikkien aikojen nuorimmat MM-sarjassa kilpailleet kuljettajat, tulee Herranen olemaan MM-sarjan historian kahdeksanneksi nuorin kuljettaja kautta aikojen.

Kaikkien aikojen nuorin rallin MM-sarjassa kilpaillut kuljettaja on uusi-seelantilainen Kirsty Nelson, joka osallistui kotimaansa MM-ralliin vuonna 2006 ollessaan iältään 16 vuotta, yhdeksän kuukautta ja 24 päivää. Kärkikolmikon täydentävät britti Tom Cave, sekä Kalle Rovanperä. Herrasella on Rovaniemen MM-rallin starttihetkellä ikää 17 vuotta, neljä kuukautta ja kahdeksan päivää. Sinivalkoisen kärkikolmikon tässä tilastossa miehittävät Rovaniemen jälkeen Rovanperä, Herranen, sekä Jari-Matti Latvala.

Kolmatta vuotta AKK:n Flying Finn Academy -valmennusohjelmassa mukana oleva Herranen debytoi rallin SM-sarjassa viime vuonna kilpailemalla SM4-luokassa. Viidestä osakilpailusta tulleet yksi luokkavoitto, yksi kakkos- ja kaksi kolmossijaa veivät Herrasen lähelle Suomen mestaruutta, kun kärkikaksikko päätyi lopulta tasapisteisiin. Mestaruuden Sami Korvolalle ratkaisi lopulta suurempi luokkavoittojen määrä.

 

Toni Herrasen debyytti rallin MM-sarjassa tapahtuu Suomessa ja Rovaniemellä (Kuva: Taneli Niinimäki).

 

 

“Nähtiin, että vauhti riittää ihan hyvin”

Vaikka mestaruutta ei tullutkaan, niin Herrasen ura otti onnistuneen kauden myötä ison askeleen eteenpäin ja tälle kaudelle edessä oli hyppäys SM3-luokkaan. Samalla V1600-luokan Ford vaihtui nykyaikaiseen Ford Fiesta Rally4 -autoon ja lisäksi Herranen valittiin toisena kuljettajana Marcus Grönholmin GRX Hautomo -tukiohjelmaan.

– Nyt on ensimmäistä kertaa alla kunnon ralliauto! On ollut hienoa vetää testeissä, kun on voimaa ja suorituskykyä. Tämä (valinta GRX Hautomon kuljettajaksi) on tulevaisuutta ajatellen todella iso juttu ja erittäin tärkeä tuki näin uran alkuvaiheessa. Saadaan tiimiltä myös täysin tuliterä auto SM-sarjaan, joten senkään puolesta ei tarvitse antaa tasoitusta, Herranen pohti tammikuussa ajetun Tunturirallin alla.

Tunturirallissa Herranen oli kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen viidentenä, reilut 16 sekuntia kolmannesta sijasta jääneenä. Perjantain kolmas ja samalla avauspäivän viimeinen erikoiskoe vei kuitenkin mahdollisuudet taistella kärkisijoista SM-sarjan kauden avausosakilpailussa ja Herrasen SM3-debyytissä.

– Rallin alku tultiin varovaisesti, oli kuitenkin ensimmäinen erikoiskoe uudella autolla. Toisella pätkällä päästiin jo vauhtiin, mutta päivän viimeisellä pimeni moottorinohjausyksikkö ihan varoittamatta. Seistiin varmaan neljä tuntia pimeässä metsässä ennen kuin saatiin auto takaisin huoltoon. Siinä jäi yöunet aika vähille, Herranen kertasi kauden avauskilpailun tapahtumia.

Lauantain erikoiskokeilla Herranen oli kahteen otteeseen neljänneksi nopein ja kertaalleen viides, sekä kuudes. Loppusijoitus SM3-luokassa oli kuudes.

– Lauantain aikana päästiin taas hyvään vauhtiin, mutta sitten Sarriojärvellä loppui renkaat. Meinasi olla vähän tilannettakin, kun ei löytynyt pitoja ollenkaan. Siinä tulikin aika railakkaasti turpaan, mutta onneksi ei sen takia hävitty enää sijoituksia. Ihan hyvä fiilis jäi omasta kisasta, mukavasti sai kehitettyä vauhtia koko ajan. Nähtiin, että vauhti riittää ihan hyvin ja pystytään ajamaan tosissaan kilpaa, Herranen korosti.

Rovaniemen MM-ralli ajetaan 26.-28. helmikuuta. Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu on ohjelmassa 6. maaliskuuta.

Seuraa kuljettajaa somessa! Kotisivut Facebook Instagram Twitter

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, Facebook


Facebook kommentit