Hirvonen ja Huovinen nautiskelivat kotiteillään – “Halailtiin vähän koivua”

14.8.2016 / 12:07
Joonas Huovinen hallitsi Nuorten Cupia Kiteellä (Kuva: Aino Mertanen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan neljäs osakilpailu, Tengtools-Ralli, ajettiin lauantaina Kiteellä ja sen ympäristössä. Vaativa ja vauhdikas reitti vaati veronsa, kun kilpailussa nähtiin tiukkaa kilvanajoa ja paljon keskeytyksiä.

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden järjestämässä Tengtools-Rallissa ajettiin sekä junioreiden SM-, että nuorten Cup-pisteistä. Nuorten Cup oli lähes täydellistä Joonas Huovisen hallintaa, nuorukainen ajoi kotiteillään peräti neljä pohja-aikaa. Kun sarjajohtaja Nico Valkonen joutui keskeyttämään neljännellä erikoiskokeella tapahtuneen kaadon vuoksi, oli Huovisen tehtävänä lopulta varmistaa hyvät sarjapisteet ja nousu pistejohtoon.

Mestaruus jäi siis ratkaistavaksi kauden viimeisessä osakilpailussa Lapualla lokakuussa.

– Päivä meni ihan hyvin. Aamupäivällä oli vähän tilanteita. Kolmospätkä meni ongelmitta, mutta sitten nelosella halailtiin vähän koivua ja käytiin pikkusen ojassa, kertaili lupsakka Huovinen päivän tapahtumia maalissa.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa kilpaillaan viidessä eri luokassa ja kauden päätteeksi kruunataan yksi mestari. Kilpailun ehkä dramaattisin kisa nähtiin luokassa seitsemän. Koko päivän luokkajohdossa ajanut Henri Hokkala joutui jättämään leikin kesken aivan loppumetreillä auton tekniikkamurheiden vuoksi. Luokan voittoon ajoi joensuulainen Antti Suutarinen.

– Päivä oli tosi hyvä. Ei me Hokkalaa oltais voitettu ilman sen keskeytystä, mutta on se mullakin monesti johtoasemasta jäänyt auto tielle, se on ihan motorsporttia. Ihan hyvä ekaksi ralliksi uudella autolla ensimmäistä kertaa kesällä. Ei voi valittaa, Suutarinen kommentoi.

Muita RSJM-luokkavoittajia olivat Tommi Mäkinen (ESRC, luokka 2), Mika Ruohio (LprUA, luokka 4), Toni Tuominen (LohUA, luokka 6) ja Erkka Korpiaho (SaloUA, luokka 8). Sarjapisteissä ei kärjen osalta tapahtunut suuria muutoksia, koska peräti neljä ensimmäistä kilpailijaa joutui jättämään kisan kesken Kiteellä. Junnu-SM -ratkaisut nähdään siis myös Lapualla.

 

Kuva: Toni Ollikainen

Kaksivetoluokan voittoon ajoi Vesa Hirvonen kartturinaan Kosti Katajamäki (Kuva: Toni Ollikainen).

 

“Onneksi lähdin mukaan istumaan Vesan kyytiin”

Tengtools-Rallissa ajettiin myös useita lisäluokkia. Kaksivetoluokan yleiskilpailun voittoon ajoi kotiteillään kilpaillut Vesa Hirvonen, joka voitti Jyväskylän MM-rallin yhteydessä järjestetyn kansallisen Vetomies-kisan tänä vuonna.

– Mukavaa oli ja helvetin hyvin mäni, tiivisti Hirvonen kisapäivänsä.

Kartturina Hirvosella oli kaksinkertainen rallin suomenmestari Kosti Katajamäki, joka nähtiin pitkän tauon jälkeen kilpailutunnelmissa.

– Aivan huippu päivä oli, onneksi lähdin mukaan istumaan Vesan kyytiin! Ihan älyttömän hienot tiet ja porukkaa oli hyvin reitin varrella, hehkutti Katajamäki rallipäivää.

– En kyllä enää uskalla lähtee kartturiksi pimeään ralliin, sen verran kovasti tuo äijä (Hirvonen) runttasi menemään, naureskeli silmin nähden onnellinen Katajamäki palkintojenjakotilaisuudessa.

Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 105 kilpailijaparia.

Lähde: Rallin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit