Historiallinen tilanne, suomalaistalli MM-sarjan johdossa – “Pojat painaneet huippuduunia”

7.4.2019 / 20:12
GRX Taneco nappasi kärkipaikan tallien MM-pisteissä Abu Dhabin avausosakilpailussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun rallicrossin MM-sarjasta on ajettu nyt kauden avausosakilpailu, on Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco tallien MM-pisteissä kärkipaikalla.

Toista kauttaan rallicrossin MM-sarjassa kilpailevan GRX Tanecon -tallin ehdoton ykkösnimi Abu Dhabissa ajetussa kauden avausosakilpailussa oli ilman muuta Marcus Grönholmin poika Niclas Grönholm, joka oli alkuerissä toinen, voitti oman semifinaalilähtönsä ja sijoittui finaalissa toiseksi.

– Todella hyvä viikonloppu Niclakselta, joka pystyi ajamaan kaikissa erissä kärkivauhtia. Semifinaalissa kytkin pääsi luistamaan, mutta niin vain poika nousi eränsä voittajaksi. Tottakai tuo voiton menettäminen harmittaa, mutta vauhti koko tiimillä on kunnossa ja lupaa kyllä hyvää jatkon suhteen. Meidän kalustolla kuljettajamme pystyvät ajamaan voitoista, Marcus Grönholm hehkuttaa tallinsa tiedotteessa.

GRX Tanecon kaksi muuta kuljettajaa, Timur Timerzyanov ja Reinis Nitiss, selvisivät molemmat semifinaaleihin, mutta finaalipaikkaa ei tällä kertaa kummallekaan tullut. Grönholmin tallin kokonaispanos oli kuitenkin vahva ja sen myötä rallicrossin MM-sarjassa tehdään nyt historiaa, kun ensimmäistä kertaa kautta aikojen suomalaistalli johtaa MM-sarjaa.

– Auton kehitystyö on onnistunut ja pojat ovat painaneet huippuduunia. Suuri kiitos koko tiimille tästä menestyksestä, Marcus Grönholm kehuu.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa.

Tallien MM-pisteet 1/10 osakilpailua

1) GRX Taneco 39
2) Team Hansen MJP 38
3) GC Kompetition 24
4) Monster Energy RX Cartel 16
5) GCK Academy 8

Lue myös! Grönholm ei allekirjoittanut tuomariston näkemystä – “Aivan normaali kisatilanne” (7.4.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit