Historic-rallin Unkarin EM-finaalissa suomalaisjuhlat – “Kerrankin tuli oikeaan rakoon”

14.10.2019 / 09:35
Elias Kivitila ja Timo Tuominen (Kuva: Elias Kivitilan Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Tiukille meni! Sitä sanotaan kuitenkin, että kaikki yli pisteen erot ovat turhaa repimistä. Vain yhden pisteen erolla Suomen ja Historic Rally Club Finlandin joukkue nappasi FIA:n EM-sarjan tiimien välisessä kisassa Euroopan mestaruuden. Tärkeät pisteet Unkarista, viime viikonloppuna ajetusta kauden viimeisestä osakilpailusta, tulivat Jari Hyvärisen kakkossijan ja Esa Peltosen luokkavoiton myötä.

Historic-rallin EM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu, Mecsek Ralli, ajettiin viime viikonloppuna Unkarissa. Tiimien EM-pisteissä ykköseksi ajoi ja Suomeen Euroopan mestaruuden toi Historic Rally Club Finland.

– Saimme sijoituspisteiden lisäksi yhden lisäpisteen, sillä automme on vuosimallia -65, eli vanhempaa mallia kuin muilla ykköskategoriassa. Kerrankin tämä tuli oikeaan rakoon ja saimme tiimivoiton yhden pisteen erolla, Jari Hyvärinen iloitsi kilpailun jälkeen.

Rododenri Historic Rally on tiimien välisen kilpailun kakkonen pistein 204 ja FlexiFly.co.uk Rally Team kolmas, pistein 200. Historic Rally Club Finland keräsi pisteitä 205. Lisäksi Suomeen saatiin tänä vuonna kaksi EM-pronssia, kategoriassa 1 ajava pari Elias Kivitila–Timo Tuominen, sekä kategoriassa 3 Esa Peltonen–Jyrki Saarto.

Kategoriassa 3 Unkarissa kisattiin vielä Peltonen-Saaro ja Pentti Veikkanen–Timo Jaakkolan suomalaiskaksikoiden kesken EM-pronssista. Veikkanen sijoittui Karl Wagnerin voittaessa ja Zipon ollessa toinen kategorian ja luokkansa kolmanneksi. Peltosen autokunta voitti luokkansa ja nousi 100 pisteeseen. Veikkanen jäi seitsemän pisteen päähän neljänneksi. Kartanlukijat Saarto ja Jaakkola sijoittuivat myös mitaleille, Saarto EM-hopealle ja Jaakkola EM-pronssille.

Suomalaisista kategoriassa 3 Klaus Wilkman on pisteissä viides ja Teuvo Hämäläinen seitsemäs. Myös kartanlukijoiden on ilmoittauduttava sarjaan etukäteen saadakseen pisteitä. Wagnerin kartturi Gerda Zaunder on mestari 109 pisteellä. Zipolla oli useita kartanlukijoita, eivätkä he olleet sarjaan ilmoittautuneita. Wilkmanin kartturina alkupuolen kaudesta istunut Hanna Valonen on pisteissä neljäs ja Hämäläisen kartanlukija Pirjo Rosberg kuudes.

Kategoriassa 1 harvakseltaan tänä vuonna EM-ralleja ajanut Sverre Norrgård sijoittui kuljettajien puolella viidenneksi ja kartturi Ari Koponen neljänneksi. Jari Hyvärinen on kuudes ja kartturi Jarno Ala-Turkia viides. Kategoriassa 4 Jari Latvala on seitsemäs, Ville Silvasti kahdeksas ja Matti J. Tarvainen yhdeksäs.

Silvastin kartturina kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa ollut Risto Pietiläinen on pistetaulukon seitsemäs ja Asko Sairanen keräsi kaksi pistettä Latvalan kartturina sijoittuen jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Teksti: Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit