Historic Rallisprint -sarja jatkuu Savonlinnassa Kerimaa Sprintillä

17.5.2017 / 15:35
Kari Haapalainen on yhden pisteen erolla johdossa historicien rallisprint-sarjassa, kun talven osakisat ovat takana. Jäljellä on vielä kolme sorakilpailua. Kuva Kipari Sprintistä.

[ A- ] / [ A+ ]

Historic Rallisprint -sarja on edennyt jälkimmäiselle puoliskolleen. Talven kolmen osakilpailun jälkeen siirrytään soralle, kun viikonloppuna Savonlinnan UA:n järjestämässä Kerimaa Sprintissä jälleen taistellaan historic-sarjan pisteistä.

Talven osakilpailujen jälkeen pistetaulukossa neljän kärki on neljän pisteen sisällä. Toistaiseksi tiukin taistelu pisteistä on käyty Kari Haapalaisen ja Vesa Rissasen kesken. Kummallakin on kaksi voittoa ja yksi huonompi sija. Haapalainen sijoittui Kipari Sprintissä kakkoseksi luokassaan ja Vesa Rissanen kolmanneksi luokassaan. Maaliskuinen Rautavaarassa ajettu kauden kolmas kisa oli molempien osalta edellisiä heikompi.

Haapalainen johtaa siis ennen neljättä osakilpailua pisteellä. Luokassa 3, jossa Haapalainen ajaa, ilmoittautuneita Kerimaa Sprintiin on vain kaksi. Haapalaisen kannalta on tärkeää, että tilanne pysyykin tällaisena. Jos Haapalainen voittaa, mutta on ainoa osanottaja luokassaan, voitosta pisteitä kertyy vain yhdeksän. Vesa Rissasen luokkaan 4 ilmoittautuneita on seitsemän, joten jos pieksämäkeläinen voittaa, pisteitä kertyy 11. Rissanen tuskin on ainoa osanottaja luokassaan.

Matti J. Tarvainen on pistetaulukossa kolmantena, eroa johtavaan Haapalaiseen on kaksi pistettä. Tarvainen kärsii kuitenkin lähes säännöllisesti siitä, ettei hänen luokassaan 5 ole muita osanottajia. Samoin tilanne on Hannu Kärkkäisellä, joka pistetaulukon neljäntenä on neljän pisteen päässä kärjestä ja ilman keskeytystä kerryttää vain yhdeksällä pisteellä saldoaan. Vain ensimmäisessä kisassa Tarvaisen luokassa oli enemmän kuin yksi kuljettaja, millä piste-ero hänen ja Kärkkäisen välillä selittyy.

Kerimaa Sprintin jälkeen historicien mestaruussarjoissa on koko kesän mittainen tauko. Sarjan kaksi viimeistä osakisaa ajetaan syyskuussa ja lokakuussa.

Kerimaan Lomakeskuksessa ajettavan Kerimaa Sprintin rata on noin 2,5 kilometriä, pinnaltaan soraa ja asfalttia siitä noin 800 metriä. Kilpailussa ajetaan kaksi lähtöä, paras kierrosaika ratkaisee.

Lähde: HRT:n tiedote


Facebook kommentit