Historic-rallit helpottaa Latvalan ajohaluja – “Aikataulujen sovittaminen isoin haaste”

6.7.2021 / 18:47
Jari-Matti Latvala Keravalla syksyllä 2020 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyotan WRC-tallin nykyisen tallipäällikön Jari-Matti Latvalan omasta autotallista löytyy useita komeita Toyotan ralliklassikoita, joita töysäläinen “ulkoiluttaakin” Historic-ralleissa aina kun työt siihen mahdollisuuden antavat.

Jari-Matti Latvala, 36, ehti startata kuljettajaurallaan 209 MM-ralliin, ennen kuin ajopuku vaihtui tänä vuonna Toyotan WRC-tallin tallipäällikön vaatteisiin. Vaikka kilpailutahti rallin MM-sarjassa kova onkin ja rallien välissä tottakai myös töitä johtotehtävissä riittää, on Latvala ehtinyt osallistua kuljettajana tänä vuonna kahteen ralliin Suomessa. Toyota ei Latvalan kilpailuja estä, mutta MM-sarjan kiireet ja nykyinen koronatilanne asettavat omat haasteensa.

– Toyota on sanonut minulle, että saan ajaa kilpaa, mikä on todella hieno juttu. Aikataulujen sovittaminen on se isoin haaste. Korona aiheuttaa sen, että MM-rallin aikaan se ei ole pelkästään ralliviikko, vaan vielä sen jälkeen karanteenit tulevat siihen perään. Kaksi viikkoa siihen pitää laskea jokaisen MM-rallin kohdalla, Latvala taustoittaa tilannettaan UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa.

Helmikuussa Latvala yhdessä nykyisen luottokartturinsa Juho Hännisen kanssa osallistuivat Ähtärissä ajettuun Mesikämmen Ralliin ja kesäkuussa kaksikko nähtiin mukana Korpilahden Kesärallissa. Molemmat kilpailut olivat osa Historic Rally Trophy -sarjaa ja molemmista Latvala-Hänninen-duo nappasi Toyota Celica -klassikkomenopelillä nuottisarjan voiton.

– Polte on aina ollut kova, kun on katsellut tallipäällikön tehtävissä muiden ajamista. Ollut sellainen fiilis, että olisi pakko päästä myös itse ajamaan, niin kyllähän se helpotti, kun pääsi taas ratin taakse ja vielä kaiken lisäksi legendaarisille ja mahtaville ralliteille, joita on ajettu Suomen MM-rallissa. Lisäksi siellä on ajettu myös Toyotan testejä, Latvala muisteli kerratessaan Korpilahden Kesärallin viikonloppua.

Loppukauden kilpailukalenteria omien ajojensa osalta pohtiessaan Latvala myöntää, että juuri Historic Rally Trophy -sarja on se mikä häntä kiinnostaa.

– Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailuja haluaisin ajaa lisää, koska ollaan kahden osakilpailun myötä pärjätty siellä ihan hyvin. Sitä sarjaa olisi kiva ajaa lisää, Latvala paljastaa suunnitelmiaan loppuvuoden osalta.

Tosin myös Historic Rally Trophy -sarjan kauden viimeiset osakilpailut kokevat Latvalan vinkkelistä katsottuna päällekkäisyyksiä. Lahden osakilpailun aikaan elokuussa Latvala on Belgian MM-rallissa ja syyskuinen Urjalan osakilpailu osuu kalenterissa päällekkäin samalle viikonlopulle Kreikan MM-rallin kanssa. Sen sijaan lokakuussa viikko Suomen MM-rallin jälkeen ajettavassa kauden päätösosakilpailussa Mynämäellä Latvala saatetaan hyvinkin nähdä mukana lähtöviivalla.

Latvala sanoo, että Korpilahden Kesärallin jälkeen hän olisi halunnut ajaa Pohjanmaa Rallissa kesäkuussa, sekä Autoglym Rallissa viime viikonloppuna, mutta Safari Ralli ja sen jälkeinen karanteeniaika menivät päällekkäin näiden kotimaisten kilpailujen kanssa. Elokuinen Kerava Ralli kiinnostaisi myös ja siihen ei toisaalta MM-rallitkaan aikataulun puolesta vaikuttaisi millään muotoa.

– Yritän ajaa kilpailuja, mutta koronan takia se on ollut vaikeaa ja Historic EM-sarja jäi sen takia väliin, Latvala harmitteli.

Toyotan tallipäällikön tehtävissä Latvala nähdään seuraavan kerran kilpailujen osalta Virossa, missä ajetaan rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu 15.-18. heinäkuuta. Toyota on hallinnut rallin MM-sarjaa tänä vuonna lähes suvereeniin tapaan, sillä kuudesta ajetusta osakilpailusta se on voittanut viisi. Tallien MM-pisteissä Toyotan johto toisena olevaan Hyundaihin nähden on jo 59 pistettä.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Latvala tyytyväinen kirjansa menekkiin Suomessa – “Katsotaan miten käy Virossa”


Facebook kommentit