Historic Rally Trophyn ikäkausimestaruudet ratkaistaan Rantarallissa lauantaina

6.10.2017 / 08:12
Marko Nysten on tänä vuonna voittanut luokkansa jo neljä kertaa (Kuva: Antero Sirviö).

[ A- ] / [ A+ ]

Naantalin Seudun Urheiluautoilijat toimii isäntänä Mynämäen ympäristössä lauantaina ajettavalle Rantarallille, joka on kuuden osakilpailun Historic Rally Trophy -sarjan päätöskilpailu. HRT-sarjassa juhlitaan kauden päätteeksi neljää Historic-mestaria, kun aiemmin mestareita oli vain yksi.

Nyt 41. kerran järjestettävässä Rantarallissa nähdään vielä tiukat taistelut, sillä kuudesta osakilpailusta kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan viisi parasta. Kategoriassa 1 (->69) tiukin mestaruustaistelu käytäneen Wartburg-kuljettaja Jari Ohrankämmenen ja Ford Cortina Lotuksella ajavan Marko Nystenin kesken. Kategoriassa 2 (->75) Kiuruveden Jussi Lappalainen on jo napannut maksimipisteet viidestä kisasta ja samaan Rantarallissa pyrkii anjalalainen Janne Kanerva.

Kategoriassa 3 (->81) Henri Äyräväinen on viidellä voitollaan ja maksimipisteillään hieman ”niskan päällä” muihin verrattuna. Kategoriassa 4 (->90) on pistetilanne sellainen, että mikäli Ilkka Koskela luokkansa ainoana osanottajana maaliin asti pääsee, mestaruus menee hänelle lähtijämäärävertailun perusteella.

Nuottisarjassa pistetilanne on erittäin jännittävä. Samassa luokassa ajavat pieksämäkeläinen Vesa Rissanen ja siuntiolainen Petteri Koskenala taistelevat tiukimmin mestaruudesta. Kumpikin tietää, että toinen on voitettava, mikäli mestariksi aikoo, muita vaihtoehtoja ei ole.

Tasanopeusluokkaa ajavat starttaavat reitille lauantaina noin kello 9.00 ja muut kilpailijat kello 10:stä eteenpäin. Kilpailuun on ilmoittautunut 61 Historic-luokkien autokuntaa, tasanopeuskilpailijoita on 18, VW-sarjaa ajavia 15 ja BMW-sarjassa 12 autokuntaa. Lisäluokkien kanssa ilmoittautuneita on yhteensä 141. Rantarallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 65 kilometriä.

Teksti: Kikka Kuosmanen, HRT-sarjan tiedotus


Facebook kommentit