Historic Rally Trophyn kauden toiset sarjapisteet jaossa lauantaina Laukaassa

8.2.2019 / 15:02
Martti Sirro kilpailee nuottisarjassa Audilla (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Historic Rally Trophy -sarja jatkuu Savonlinnan jälkeen Laukaassa, jossa on täksi viikonlopuksi luvassa jälleen todellinen talviralli. Kun vielä säätila on vaihtunut plussan puolelta koviin pakkasiin ja takaisin, luvassa lienee mielenkiintoisessa kunnossa oleva reittikin.

Kun Savonlinnassa harmiteltiin valkoista kirkkautta ja vaikeasti erottuvaa tietä, Laukaassa kilpailijoita odottanee ajamisen kannalta erittäin raskas kilpailu. Historic-luokkiin Laukaan Peurunkaralliin ilmoittautuneita tuli toistakymmentä enemmän kuin sarjan avauskilpailuun. Vain kahdessa luokassa (10 ja nuottisarjan luokassa 21) on vain yksi osanottaja, muissa luokkavoittajat keräävät maksimipistemäärän eli 11 pistettä.

Ikäkategorian -69 pistekärjessä 11 pisteellä ensimmäisen kisan jälkeen ovat Jari Ohrankämmen, Juha Mäkitalo ja Kaj Forsberg. Luokan 2 Savonlinnassa voittanut Hannu Sartovuo saa vastusta Laukaassa oikein roppakaupalla, kun neljä kuljettajaa avaa kautensa Laukaassa.

Kategoriassa -75 luokkavoittajat Jussi Lappalainen, Joni Mäkelä ja Janne Kanerva ovat tuttuja ennakkosuosikkeja Peurunkarallissakin. Jokaiseen luokkaan on saatu myös lisää kilpailijoita. Mäkelä oli Savonlinnassa koko Historic-porukan nopein kuljettaja. Mielenkiintoista nähdä, ovatko haastajat päättäneet pudottaa miehen ”valtaistuimeltaan” Laukaassa.

Historiceissa -81 Arttu Karttunen sai ”vanhan” kanssakilpailijan luokkaansa 8, kun Markku Hakala aloittaa kautensa Laukaassa. Pekka Salenius joutuu jälleen ajamaan ainoana luokassa 10. Juha Laaksosen kaveriksi luokkaan 12 tulee vuoden tauon historiceissa pitänyt Jukka Soimetsä Volkswagen Golfilla.

Luokan 13 listassa on vaihtelua, mutta lukumäärä lisääntyi vain yhdellä. Vuoden 2017 luokan 2 voittanut ja ikäkauden -69 pistetaulukossa vain pisteellä kuudennen sijan Ford Escort 1300:lla hävinnyt Petri Pousi nähdään Peurunkarallissa Volvo 242:lla. Matti Jaatinen keskeytti Savonlinnassa avauserikoiskokeella Volvon öljynpaineiden katoamiseen. Jaatinen on Peurunkarallin listoilla. Jyrki Putila nappasi luokan voittopisteet Savonlinnasta.

Ikäkategoriassa -90 kaikissa luokissa on enemmän kuin yksi autokunta. Kari Holmberg luokassa 15 haastaa Peugeot 205 GTI:llä Esa Lindroosin, joka Savonlinnassa vaimonsa Anjan kanssa olivat ainoat luokassaan. Juha Selänne luokassa 14 on jalkavaivan vuoksi ollut sairauslomalla. Toivottavasti kytkinjalka on ehtinyt Savonlinnan jälkeen kuntoutua. Eipä se tosin sielläkään vauhtia näyttänyt liiemmin hiljentäneen.

Savonlinnaan luokkaan 11 ilmoittautunut, mutta kisan perunut Seppo Raittila on Laukaan Peurunkarallin lähtöluettelossa. Luokka on kuitenkin 19 eli nuottisarjalaisten puolella. Nuottisarjalaiset saavat viimevuotisen Ähtärin osakisan tapaan Jari-Matti Latvalan Toyota Celicalla ”kirittäjäkseen” luokkaan 22.

Martti Sirron matka katkesi Savonlinnassa toiselle erikoiskokeelle ulosajoon. Sirro oli ykkösellä koko Historic-porukan toiseksi nopein. Laukaassa on mielenkiintoista nähdä mihin Sirro nyt yltää ja kuinka pahasti Savonlinna jäi kaivelemaan. Poissa Laukaasta on Antero Laine, joka osallistuu Ruotsin MM-rallin yhteydessä ajettavaan Historic-kilpailuun. Yksityiskuljettajalle lienee liian tiukka aikataulu ajaa ensin Laukaassa ja olla heti keskiviikkona sitten nuotittamassa Ruotsissa.

Kova vastus kaikille on myös Esa Peltonen, joka on ilmoittautuneiden joukossa luokassa 19. Luokassa 20 on kaksi autokuntaa ja luokassa 21 Tommi Hannuksela on ainoa kuljettaja.

VW-sarjassa Laukaassa on seitsemän ilmoittautunutta, BMW-sarjassa 12. Kaiken kaikkiaan Peurunkaralliin ilmoittautui 150 autokuntaa. Peurunkarallissa ajetaan viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 71 kilometriä. Koko reitin pituus on 171 kilometriä.

Lue myös!

Jari-Matti Latvala tähdittää Peurunkarallia (3.2.2019)
Mäkelä hurjassa vauhdissa HRT-sarjan avauksessa (3.2.2019)

Teksti: Kikka Kuosmanen, Historic Rally Trophyn tiedotus


Facebook kommentit