Historic Rally Trophyn kesäkauden avaus ajetaan Mäntsälässä

11.5.2018 / 07:11
Jussi Lappalainen Rantarallissa 2017 (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Lauantaina ajettava Mäntsälä Ralli on Historic Rally Trophyn kesäkauden avausosakilpailu. Talvella ajettiin tänä vuonna vain kaksi osakilpailua, joten sorateillä kurvaillaan vielä neljästi ennen kuin kausi päättyy Urjalaan lokakuun puolivälin paikkeilla.

Ikäkategoriassa Historic -69 kaksi kuljettajaa on 22 pisteellä johdossa. Matti Leander 1300-kuutioisella Ford Escortilla, sekä Juha Mäkitalo Alfa Romeolla ovat napanneet kahdesti luokkavoiton. Kaksi pistettä vähemmän keränneitä on neljä: Sami Paavilainen, Jari Ohrankämmen, Sami Jaakkola ja Juha Berner. Kympin sakkiin mahtuvat vielä Raine Lepoaho, Sakari Salminen, Jari Honkalatva, Veijo Hänninen, sekä Sven-Olof Wikman.

Kaksi kuljettajaa on pistejohdossa myös ikäkategorian Historic -75 taulukossa. Jussi Lappalainen ja Kimmo Juhannusvuori ovat luokkansa kahdesti voittaneet ja kolmantena 18 pisteellä oleva Ilpo Hietanen on sijoittunut kahdesti toiseksi. Pistein 17 pistesaldoaan lähtevät kasvattamaan Tero Salminen, Jouni Leppälahti, Kari Loppi ja Sami Taskinen. Heikki Valkonen on sijoittunut kahdesti kolmanneksi ja pisteillä 16 on kahdeksantena. Tommi Karjalainen on 14 pisteellä yhdeksäs. Vain yhdestä kisasta pisteitä saaneet, mutta luokkansa voittaneet Joni Mäkelä ja Mikko Frilander, sekä Esa Laine ovat kaikki 11 pisteellä tasapistein kymmenentenä.

Ikäkategoriassa Historic -81 on seitsemän luokkaa, joten tasapistein ja maksimimäärällä pistejohdossa on useampia. Arttu Karttunen (lk 8), Raimo Linden (9), Juha Salo (10) ja Matti Jaatinen (13) ovat 22 pisteellä johdossa. Luokassa 11, sekä 12 Vesa Glad ja Janne Lindberg ovat keränneet 20 pistettä voitolla ja kakkossijalla. Kahdella kakkossijalla 18 pistettä keränneet Markku Hakala (8) ja Pertti Blomroos (9) ovat pistetaulukossa sijalla seitsemän. Kympin sakkiin ovat päässeet vielä Sami Tuominen (12) ja Ari Gylden (13). Luokan 12 Lammilla voittanut Juha Laaksonen ei ollut Ähtärin kisassa mukana, mutta Mäntsälässä nähtäneen jälleen kova taistelu voitosta Laaksosen ja Lindbergin kesken.

Ikäkategoriassa Historic -90 Ilkka Kiviniemi on yksin pistejohdossa 22 pisteellä. J-P Haapasalo, sekä Ilkka Koskela ovat keränneet 20 pistettä ja Antti Siikala on neljäntenä 18 pisteellä. Tämän kategorian luokissa vain Siikala (lk14) on ainoa ilmoittautunut, joten muissa luokissa voittajalle olisi tulossa 11 pistettä.

Nuottisarjalaisista Juha Selänteellä on 20 pistettä. Selänne on voittanut kahdesti luokkansa, mutta Ähtärissä hän oli ainoa osanottaja. Mäntsälässä Selänteen tilanne on parempi, sillä nuottiluokkiin 19–22 on osanottajia ilmoittautunut riittävästi. Myös Vesa Rissasella on 20 pistettä, jotka tulivat Lammin kakkossijasta ja Ähtärin luokkavoitosta. Heikki Westerlund ja Antero Laine voittivat kumpikin luokkansa Lammilla, mutta Ähtärissä Westerlund ajoi ulos ja Laine ajoi samaan aikaan Ruotsissa kisaa. Miehet ovat siis tasapistein taulukossa neljäntenä. Edellä 17 pisteellä on espanjalainen Miguel Diaz-Aboitiz.

Veteraanisarjaa johtaa Pentti J. Laakkonen 20 pisteellä, toisena ovat Veijo Hänninen, Sakari Salminen ja Sven-Olof Wikman (ei ole Mäntsälään ilmoittautunut). Jarmo Mustonen ja Markku Hannunen olivat Lammilla mukana mutteivät Ähtärissä. Edellä mainittujen lisäksi veteraanien sarjassa Mäntsälässä ajavat Martti Sarasto, sekä Bertil Lindholm. Veteraanien sarjaan oikeutettuja ovat tänä vuonna vähintään 60 vuotta täyttäneet kuljettajat autoilla, jotka ovat vuoden -65 mallia tai vanhempia.

Teksti: Kikka Kuosmanen, HRT-sarjan tiedotus


Facebook kommentit