Historic Rally Trophyn mestaruustaistot jatkuvat Savonlinnassa

9.2.2017 / 08:01
Historic-ralleissa yleiskilpailun voitosta ei heru lisäpisteitä. Anjalankosken Janne Kanerva joutuu taistelemaan muiden luokkavoittajien kanssa mestaruuspisteistä. Historic Rally Trophyn ensimmäisen osakisan jälkeen Janne Kanerva on Pekka Altin kanssa tasapistein oman ikäkautensa pistejohdossa. (kuva: Antero Sirviö)

[ A- ] / [ A+ ]

Historic Rally Trophyn mestaruuspisteistä kilpaileminen on tehty entistäkin tasaväkisempää, kun yhden mestarin sijaan kauden päätteeksi juhlitaan neljää ikäkausimestaria. Autot on jaettu ikäkausiin (vuoteen -69 asti, vuoteen -75, vuoteen -81 sekä vuoteen 91 asti), joiden sisällä autojen moottorin koon mukaan kilpailijat on jaettu vielä luokkiin.

Kilpailijat keräävät pisteitä luokittain siten, että voittaja saa 11, toinen yhdeksän jne., joten kymmenes saa vielä yhden pisteen. Mikäli tulee tasapisteitä, parempi on se kuljettaja, jonka luokassa on ollut enemmän lähtijöitä. Toinen merkittävä sääntömuutos koskee pisteitä. Mikäli luokassa on vain yksi lähtijä, maaliin tullut saa voitosta yhdeksän pistettä.

Savonlinnan Seurahuone Ralli, joka ajetaan helmikuun 10. päivä, on Historic Rally Trophy -sarjan toinen osakilpailu kuudesta. Erikoiskokeita on neljä, joiden yhteispituus on noin 63 km. Reittijohtaja Arto Ylhävaara kertoo reitin olevan vauhdikas maukkaine ylityksineen, kuten itäsuomalainen tiestö tunnetusti on.

Sarjan ensimmäinen osakilpailu Rengossa osoitti, että taistelu eri ikäkausissa alkoi tänä vuonna todella mielenkiintoisena.

Pistetilanteet ikäkausittain

Ikäkauden ->69 luokkavoittajia sarjan avauskisassa Rengossa olivat Jukka Häggqvist ja Sakari Salminen. Heidän luokissaan 1 ja 3 oli saman verran lähtijöitä, joten he ovat johdossa tasapistein. Savonlinnassa, sarjan toisessa osakisassa Seurahuone Rallissa Salmisella luokan voittaessaan on lievä etulyöntiasema, sillä ilmoittautuneita luokassa 3 on tuplasti enemmän kuin luokassa 1. Mielenkiintoista on nähdä, sekoittaako voittamaan tottunut Jari Ohrankämmen kärkitaisteluja Savonlinnassa. Rengossa Ohrankämmenen Wartburgissa oli melkoisia teknisiä ongelmia, minkä vuoksi autokunta seisoi erikoiskokeilla useita minuutteja ylimääräistä.

Kärkikaksikon kanssa samalla pistemäärällä ja luokan 2 voitolla Petri Pousi joutuu tyytymään kolmanteen sijaan. Kun Pousi on Savonlinnassa luokan ainoa osanottaja, pisteitä luokkavoitosta sääntöjen mukaisesti tulee maksimissaan siis vain yhdeksän. Mikäli Häggqvist tai Salminen ei voita luokkaansa, pistetilanne saattaa Pousin kannalta tasoittua.

Ikäkauden ->75 luokkavoittajia Rengossa olivat Pekka Altti sekä koko kisan nopein Janne Kanerva, jotka ovat tasapistein johdossa. Heidän luokassaan 6 ja 7 oli yhtä monta lähtijää, sama on tilanne myös Savonlinnassa. Rengossa Jussi Lappalaisen luokassa lähtijöitä oli kärkikaksikkoa vähemmän, joten mies on kärkikaksikon kanssa samoilla pisteillä kolmantena. Savonlinnassa Lappalaisen luokassa on eniten lähtijöitä tässä ikäkausikategoriassa. Luokkavoiton myötä Lappalaisella lienee mahdollisuus parannella pistetaulukon sijoitustaan.

Ikäkauden ->81 pistejohdossa on Rengossa voittanut Harri Hartojoki, jonka luokassa 13 oli eniten lähtijöitä, tilanne on sama myös Savonlinnassa. Luokan 12 voittanut Juha Laaksonen on pistetaulukon kakkonen. Kolmansina tasapistein ovat luokkansa voittaneet Henry Äyräväinen, Tommi Hannuksela ja Seppo Raittila. Koko porukalla pisteitä on yhtä paljon.

Ikäkauden ->91 mestaruustaistelua johtaa Ilkka Koskela, joka voitti luokan 16. Koskelan luokassa on Savonlinnassakin neljä lähtijää, mikä tuottaa voitosta täydet pisteet. Vasta Savonlinnasta HRT-kautensa piti aloittaa Heikki Westerlundin, mutta lammilainen joutui vieläkin perumaan osanottonsa. Westerlund olisi voinut olla Koskelallekin kova vastus. Hankiralliin Westerlund olettaa pääsevänsä mukaan.

Muissa tämän ikäkausikategorian luokissa lähtijöitä on vain yksi. Toisena pisteissä on luokan 15 voittanut Pasi Männistö, joka ei ole Savonlinnaan ilmoittautunut.

Muut mestaruussarjat

Historic Rally Trophyn ”sisällä” ajetaan myös Nuottisarjan mestaruudesta. Nuottisarjassa kilpailijat saavat tutustua ennakkoon reittiin ja ajavat rallin nuotteja käyttäen. Kolmen vuoden ajotauon pitänyt Petteri Koskenala on pistejohdossa, luokan kakkonen Vesa Rissanen on toisena ja Ilkka Pohjonen kolmantena.

Tasanopeussarjan kärkikolmikko on Matti Söderlund (11 pistettä), Leena Tuoriniemi (9) ja Reijo Rintala (8).

Täydelliset pistetilanteet löytyvät Historic Rally Trophyn nettisivuilta: http://www.historicrallyclubfinland.fi/kilpailut/historic-rally-trophy-2017/sarjapisteet/

Savonlinnan Seurahuone Rallin jälkeen Historic Rally Trophy jatkuu Hankirallin merkeissä Porvoon ympäristössä 4.3.

Lähde: Historic Rally Trophyn tiedote


Facebook kommentit