Historic Rally Trophyyn neljä mestaria kaudella 2017

18.1.2017 / 21:32
Kimmo Juhannusvuori on "vanhakoppaisella" Ford Escortillaan yksi suosikeista. (kuva: Antero Sirviö)

[ A- ] / [ A+ ]

Historic-autoille tarkoitetussa, kuuden osakilpailun Historic Rally Trophyssa palkitaan kauden päätteeksi yhden sijaan neljä mestaria, kun jokainen ikäluokka saa omansa. Trophyn historiassa on aiemmin juhlittu vain yhtä mestaria, jolloin ”karrikoidusti mainittuna” Trabantilla on taisteltu Mitsubishi Galantia vastaan.

Historic Rally Club Finland, joka hallinnoi Trophy-rallisarjaa, on tälle kaudelle tehnyt muutamia pieniä muutoksia sääntöihin. Merkittävin muutos on se, että nyt kerätään sarjapisteitä neljässä ikäsarjassa; -69, -75, -81 sekä -90. Ikäsarjoissa kilpaillaan moottorin kuutiotilavuuden mukaan luokittain ja pisteitä tulee menestyksen mukaan.

Toinen muutos koskee pistejakoa. Aiemmin luokkavoittaja kirjasi tilastoihin 11 pistettä, ja niin tapahtuu edelleenkin. Ainoastaan siinä tapauksessa, että luokassa on vain yksi osanottaja, lopputuloksiin kirjattu voittaja saakin vain yhdeksän pistettä. Kuudesta osakilpailusta loppupisteisiin lasketaan viisi.

Tasapisteiden sattuessa ratkaisee korkein yksittäinen pistemäärä, sitten toiseksi korkein jne. Mikäli tämä ei tuo ratkaisua, voittaja on se, jolla on kauden aikana ollut eniten lähtöön oikeutettuja kanssakilpailijoita luokassaan / luokissaan oman ikäkautensa sisällä. Mikäli tämäkään ei vielä tuo ratkaisua, ratkaisee pistelaskussa poisjätetyn kilpailun pisteet. Jos nekin on tasan, jaetaan sijoitus.

Pisteitä saadakseen ei tarvitse olla Historic Rally Club Finlandin lisenssillä ajava, vaan kaikki muiden seurojen historic-kuljettajat voivat osallistua Trophyyn.

HRT-sarjan ”sisällä” ajetaan myös Nuottisarjaa, jota ajavat kuljettajat saavat ennakkoon tutustua reittiin ja käyttää kilpailussa ns. nuotteja. Nuottisarjalaiset kilpailevat omista pisteistään samoissa Trophyn osakilpailuissa. Tasanopeussarjassa kilpailevat starttaavat reitille noin tuntia ennen muita kilpailijoita.

Samoissa kisoissa omista mestaruuksistaan ajavat myös Xtreme Rally- sekä Aircooled.fi VW Rally -sarjan kuljettajat.

Ensimmäinen osakilpailu ajetaan lauantaina 21.1. Rengon, lähellä Hämeenlinnaa, ympäristössä. Tasanopeusautot starttaavat reitille kello 12.51 ja muut klo 14.01 alkaen. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan noin klo 17.45 alkaen.

Historic Rally Trophyn osakilpailut 2017

Renko JM-Putki Ralli, Hämeenlinna 21.1.
Seurahuone-ralli, Savonlinna 11.2.
Hankiralli, Porvoo 4.3.
TeijoTalot-ralli, Salo 13.5.
Pohjanmaa-ralli, Seinäjoki 2.–3.9. (muuttunut)
Rantaralli, Naantali 7.10.

Lähde: Historic Rally Trophyn tiedote / Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit