Hokkala mukana voittotaistelussa MM-debyytissään, ulosajo katkaisi matkan – “Todella pettynyt”

3.8.2018 / 08:08
Henri Hokkala ja rallilegenda Simo Lampinen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallin Tulevaisuuden Tähti -kuljettajaksi tänä vuonna valitun Henri Hokkalan hyvin alkanut kilpailu päättyi ulosajoon ja keskeytykseen perjantaina Moksin toisella ajokerralla. Sitä ennen Hokkala oli noussut mukaan taistelemaan WRC3-luokan voitosta.

Torstaina Harjun kaupunkierikoiskokeella käynnistyneessä Suomen MM-rallissa Henri Hokkala, 23, yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa ajoi WRC3-luokassa 12. nopeimman ajan. Eroa kärkeen, pohja-ajan tehneeseen ja luokan voittoon lopulta ajaneeseen Ken Torniin nähden, kertyi 5,7 sekuntia.

– Oli erittäin liukasta, mutta muuten ihan ok. Täällä ei tarvinnut järjestää mitään showta kuitenkaan, Hokkala kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Ensimmäinen metsäerikoiskoe perjantai-aamuna Moksissa toi suomalaiskuljettajille hienon startin ensimmäiseen pitkään ajopäivään, kun Taisko Lario oli toiseksi ja Hokkala kolmanneksi nopein. Seuraavalla erikoiskokeella Urriassa Hokkala oli neljäs ja nousi kokonaistilanteessa jo kolmanneksi, 12,9 sekunnin päähän kärjestä. Ässämäessä Hokkalan sijoitus oli kolmas ja aamupäivän viimeinen erikoiskoe ennen huoltotaukoa, Äänekoski, toi Hokkalalle uran ensimmäisen MM-tason pohja-ajan.

– Aamu meni hienosti. Opin koko ajan lisää, enkä ottanut mitään turhia riskejä. Kokeilin myös renkaiden kanssa vähän erilaisempaa taktiikkaa, sillä muut vaihtoivat niitä edestä taakse, mutta me jätimme ne paikoilleen. Leveillä ja nopeilla teillä käytetty rengas toimi paremmin, huoltotauolle sijalla kolme saapunut Hokkala kommentoi.

Heti huoltotauon jälkeen ajettu Oittilan erikoiskoe toi Hokkalalle jo toisen peräkkäisen pohja-ajan ja samalla tikkakoskelainen nousi kokonaistilanteessa toiseksi, mukaan taistelemaan toden teolla luokkavoitosta. Rallin seitsemäs erikoiskoe, Moksi toiseen kertaan, toi kuitenkin valtavan pettymyksen, kun Hokkalan ohjastama Ford Fiesta R2T -auto pyörähti rajusti ulos tieltä ja edessä oli keskeytys.

– Se oli normaali pitkä oikealle kääntyvä mutka, jossa oli syvä ura sisällä. Auton pohja osui maahan ja lähti siitä pyörimään. Lopulta osuimme puuhun. Olen todella pettynyt, Hokkala harmitteli.

Hokkala ja Pahkala eivät päässeet jatkamaan kilpailua lauantaina Ralli 2 -säännön turvin, koska auton turvakaaret vaurioituivat ulosajossa sen verran pahasti, että jatkaminen oli täysin mahdotonta. Kaksikon kilpailukausi jatkuu elo-syyskuun vaihteessa ajettavalla Sastamala-Huittisten SM-rallilla, joka on rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu. Hokkala on viiden ajetun osakilpailun jälkeen SM3-luokassa sijalla kolme.

Tulevaisuuden Tähdet Suomen MM-rallissa 2014-2018

2014 – Teemu Suninen, WRC3-luokan voitto
2015 – Jari Huttunen, junioreiden 7. ja WRC3-luokassa 8.
2016 – Juuso Nordgren, junioreiden 3. ja WRC3-luokassa 3.
2017 – Emil Lindholm, keskeytys (ulosajo)
2018 – Henri Hokkala, keskeytys (ulosajo)

 

Valitettavasti Neste Rally Finland on teamimme osalta ohitse. ??
Raju ulosajo erikoiskokeella Moksi2, miehistö ON KUNNOSSA!
Edit: rytkystä kaatunut tiellä ja mennyt paristi ympäri.

Julkaissut Hokkala Racing Perjantai 27. heinäkuu 2018

 

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit