Hokkalalle toinen peräkkäinen ulosajo ja keskeytys – “Jatkaminen ei ollut enää mahdollista”

9.9.2018 / 12:03
Henri Hokkalan Sastamalan keikka päättyi keskeytykseen (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja jatkui kauden toiseksi viimeisellä osakilpailulla Sastamalan ja Huittisten ympäristössä syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Suomen MM-rallissa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Tulevaisuuden Tähti -kuljettajana ulosajon ja keskeytyksen kokenut Henri Hokkala kärsi nyt saman kohtalon.

Henri Hokkalalla oli edessään kova urakka nousta taistelemaan SM3-luokan Suomen mestaruudesta. Toisin kuitenkin kävi, Sastamalan ja Huittisten haastavilla teillä käyty sateen värittämä kisa päättyi keskeytykseen palkintotaistelussa. Koko kilpailupäivän hieman pito-ongelmistakin kärsinyt tikkakoskelainen oli vauhdillisesti oikealla alueella, mutta virheitä sattui luvattoman paljon.

– Meillä oli kyllä huono rengastaktiikka tähän kisaan, eikä sade auttanut sitä yhtään. Paikkapaikoin tultiin kyllä lujaa, mutta oli todella liukasta ja pito vaihteli. Tuli tehtyä tyhmiä ajovirheitä kyllä koko loppukauden edestä, Hokkala harmitteli.

Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen SM3-luokan kovatasoinen kärkinelikko oli tiiviissä nipussa, vain reilun kahdeksan sekunnin sisällä. Hokkala yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa lähti viimeiselle lenkille tavoittelemaan tarvittavaa voittoa ja sitä kautta täyttä pistepottia. Kuudennen erikoiskokeen ensimmäinen väliaika kertoi jo paljon, selkeä pohja-aika.

– Aina, kun on pienikin mahdollisuus mestaruuteen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yrittää. Sinäänsä ei mitään sen suurempaa keskustelua käyty taktiikasta, vaihdettiin uudet renkaat etupyöriksi ja napsu lisää kyytiä.

– Ennen puoltaväliä oli nuotissakin hitaaksi merkitty mutka. Pyrin kiihdyttämään mahdollisimman hyvän ulostulovauhdin mutkasta, mutta perä karkasi lopussa alta ja valui leveäksi, roikuttiin ja lopulta keula tökkäsi vastapakkaan ja sen seurauksena jatkaminen ei ollut enää mahdollista, Hokkala sanoi.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon seudulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

– Ei laiteta päätä pensaaseen. Auto nippuun ja koitetaan kehittyä tehdyistä virheistä ja näytetään kauden finaalissa mitä osataan, Hokkala päätti.

Teksti: Henri Hokkalan tiedote


Facebook kommentit