Hokkanen EM-sarjaan, olkapään kunto arvoitus – “Se nähdään Kanariansaarilla”

10.4.2019 / 11:18
Miika Hokkanen ja Reeta Hämäläinen Latvian EM-rallissa 2018 (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime kaudella rallin EM-sarjassa debytoinut rallin SM3-luokan vuoden 2017 Suomen mestari Miika Hokkanen avaa kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta Espanjan EM-rallista toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Viime kaudella Miika Hokkanen, 22, debytoi rallin EM-sarjassa ajaen kuusi osakilpailua ERC3-luokassa ja nuoremmassa junioriluokassa, jonka loppupisteissä sijoitus oli kuudes. Hokkanen avasi kauden slovenialaisen Oktan Sport -tiimin väreissä, mutta siirtyi jo toisessa osakilpailussa ranskalaisen Sainteloc Racing -tiimin suojiin, missä ajoikin loppukauden. Kauden kahdesta viimeisestä osakilpailusta, Puolasta ja Latviasta, Hokkanen nappasi junioriluokasta kolmannen sijan.

– Viime vuonna ajoin ensimmäisen kauteni EM-sarjassa, mikä oli looginen askel Suomen mestaruuden voittamisen jälkeen. EM-sarjan junioriluokka on loistava paikka kilpailla, kilpailu on siellä kovaa ja mukana on erittäin lahjakkaita kuljettajia. On aina suuri nautinto saada kilpailla, kun kilpailu on kovaa. Myös kilpailut ovat jokainen hyvin erilaisia, joten oppia tulee eri tien pinnoilla kilpailtaessa, rallin SM-sarjassa SM3-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2017 voittanut Hokkanen kehuu.

EM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin maaliskuussa Azorien saarilla Portugalissa. Hokkaselta tuo kilpailu jäi väliin olkapääleikkauksen takia, mutta seuraavassa osakilpailussa Espanjan Kanariansaarilla toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna lahtelaiskuljettaja on mukana. Hokkanen on solminut koko kauden kattavan sopimuksen espanjalaisen Mavisa Sport -tiimin kanssa ja kalustona on viimevuotiseen tapaan etuvetoinen Peugeot 208 R2.

– Olkapään saaminen rallikuntoon oli kova urakka. Tällä hetkellä en tiedä toimiiko se, se nähdään sitten Kanariansaarilla, Hokkanen pohtii.

Hokkasen kartanlukijaksi kyytiin hyppää Rami Suorsa, joka aiemmin on lukenut nuotteja muun muassa Aki Sahilalle, Matti Koskelolle, sekä Max Vataselle. Uusi tiimikaveri on puolestaan espanjalainen Efren Llarena, joka juhli niin ERC3-luokan, kuin nuoremman junioriluokankin voittoa EM-sarjan kauden avausosakilpailussa Portugalissa. Tiimin kalusto on siis todistettavasti voittajakalusto ja se lupaa hyvää Hokkaselle tälle kaudelle.

– Mielestäni debyyttikauteni ei ollut hyvä ja toivottavasti tänä vuonna pystymme parempaan. Vastustajat ovat todella kovaa luokkaa, joten meidän täytyy olla huippuiskussa, jos haluamme saavuttaa hyviä tuloksia, yhden päivän testiä Kanariansaarilla ennen tulevaa kilpailua ajava Hokkanen korostaa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit