Hokkanen huippuvauhdissa Latviassa, täysin käsittämätön syy pilasi kilpailun

5.6.2019 / 15:47
Miika Hokkanen joutui pettymään Latvian EM-rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Vasemman etupyörän pulttien pettäminen kesken erikoiskokeen pilasi Miika Hokkasen ja kartanlukija Rami Suorsan menestystoiveet Latvian EM-rallissa.

Tänään keskiviikkona 23 vuotta täyttävä Miika Hokkanen on ollut rallin EM-sarjassa alkukauden kilpailuissa todellinen epäonnen soturi. Espanjalaisessa Mavisa Sport -tallissa Peugeot 208 R2 -autolla kilpaileva Hokkanen kärsi toukokuun alussa Espanjan osakilpailussa kaksi rengasrikkoa, ensimmäisen erikoiskokeella ja toisen heti perään siirtymällä, ja edessä oli keskeytys.

Latvian EM-rallissa pääosan roolin varastivat jälleen renkaat, tai itse asiassa tällä kertaa rengas ja sen pultit. Avauserikoiskokeella ERC3-junioriluokan kolmanneksi nopeimman ajan ajanut Hokkanen saapui ensimmäiselle huoltotauolle sijalla viisi ja eroa kärkeen oli 16,5 sekuntia, mutta kolmanteen sijaan vain 4,8 sekuntia. Heti ensimmäinen erikoiskoe huoltotauon jälkeen koitui sitten Hokkasen menestystoiveiden kohtaloksi.

– Se tapahtui 15 kilometriä lähdön jälkeen ja täysin yllättäen: vasemman etupyörän pultit pettivät! Surullinen fiilis ja tottakai se on hieman turhauttavaa jatkaa Ralli 2 -säännöllä kilpailua, koska sinulla ei ole samaa luottamusta ja fiilistä enää. Suuri sääli joutua keskeyttämään, mutta siinä mielessä onneakin oli mukana, että pultit pettivät hitaalla osuudella, ei nopealla, Hokkanen kuvaili tapahtunutta.

Toisena ajopäivänä Hokkanen näytti sen mihin hän parhaimmillaan pystyy, kun auto vain toimii. Kaksi pohja-aikaa ja yhteensä seitsemän pätkäsijoitusta kärkiviisikkoon oikeuttivat toisen ajopäivän osalta toiseksi nopeimman kuljettajan “titteliin”, heti luokkavoittoon ajaneen Ken Tornin jälkeen. Hokkanen hävisi kilpailun kahdeksalla viimeisellä erikoiskokeella Tornille vain 6,1 sekuntia.

– Saimme kilometrejä ja tottakai, näitä erikoiskokeita on aina hauskaa ajaa. Pari pohja-aikaakin tuli, mutta sijoitus ei ole kärkipäässä, lopulta yhdeksänneksi ERC3-junioriluokassa sijoittunut Hokkanen harmitteli.

Hokkanen ja Suorsa kilpailevat seuraavan kerran kesäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavassa Puolan EM-rallissa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit