Hokkanen varmisti Ford Motorcraft -sarjan voiton – “Maalissa tajusimme, että piste-ero on riittävä”

14.9.2017 / 06:17
Miika Hokkanen ja Jukka Pasenius ovat Ford Motorcraft FST -sarjan mestarit 2017 (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Ford Fiesta R2 -kuljettajat olivat jälleen hyvässä vauhdissa, kun rallin SM-sarja jatkui kesätauon jälkeen viime lauantaina Uudessakaupungissa. Sateisessa kelissä ajettu ralli oli sekä SM-sarjan, että Ford Motorcraft FST -sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu.

Miika Hokkanen on ollut vahvassa tuloskunnossa tällä kaudella. 21-vuotias lahtelainen onnistui jälleen voittamaan Ford-merkkiluokan, jonka lisäksi hän saavutti toiseksi korkeimman pistepotin SM-sarjan puolelta. Tämä tulos tiesi sitä, että Hokkanen ja kartanlukija Jukka Pasenius varmistivat Ford Motorcraft FST -sarjan voiton jo nyt ennen kauden päätöskisaa.

– Rallin alussa ajorytmi ei ollut riittävän hyvä, kenties pitkä kilpailutauko näkyi otteissa. Vastaavasti kisan toinen puolisko kulki tosi hyvin ja pääsimme nousemaan merkkiluokan voittoon. Maalissa tajusimme, että piste-ero on riittävä sarjavoiton varmistamiseksi, Hokkanen summasi.

Kesän avauskilpailun voittanut Samuli Vuorisalo oli erittäin kilpailukykyisessä vauhdissa myös Uudessakaupungissa. Hän johti merkkiluokkaa pitkään, mutta loppupätkien tekniset ongelmat verottivat vauhtia, joten luokkasijoitus putosi kakkoseksi 15,1 sekunnin erolla. Toinen Ford Motorcraft -tiimin nimikkokuljettaja Niko Mäkinen oli nyt luokan kolmas. Myös Mäkinen menetti lopussa aikaa tehonpuutteen vuoksi, joten alle 10 sekunnin ero Hokkaseen kasvoi yli puoleen minuuttiin.

19-vuotias Jani Luhtaniemi ajoi kärkiryhmän kannoilla ollen neljäs, jolla nuorukainen vahvisti sarjasijoitustaan kolmantena. Seuraavina maaliin ajoivat Markus Manninen ja Teemu Kiiski. Yhtenä ennakkosuosikkina startannut Henrik Pietarinen joutui keskeyttämään alussa moottorivian vuoksi.

Rallin SM-sarjan ja Ford Motorcraft FST -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna Tampereen ympäristössä.

Ford Motorcraft FST -sarjan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Miika Hokkanen 84
2) Niko Mäkinen 54
3) Jani Luhtaniemi 50
4) Samuli Vuorisalo 27
5) Henrik Pietarinen 25
6) Anssi Valkonen 23
7) Patric Öhman 21
8) Teemu Kiiski 17
9) Markus Manninen 4
10) Tom Hanle 5

Lue myös! Mäkisen palkintosijoituksen tavoittelu päättyi pettymykseen – ”Turbo menee vaihtoon” (13.9.2017)

Teksti: Jarno Saari, Ford Motorcraft FST -sarjan tiedotus


Facebook kommentit