Hokkaselle uran ensimmäiset EM-pisteet ja arvokasta asfalttikokemusta – “Kaksijakoinen kilpailu”

7.5.2018 / 17:27
Miika Hokkanen Espanjan EM-rallissa Sainteloc Racingin Peugeotilla (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa viime kaudella SM3-luokan Suomen mestaruuden voittanut Miika Hokkanen kilpaili Espanjan EM-rallissa viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa urallaan asfaltilla. Tuloksena oli nuoremman junioriluokan kuudes sija, mutta ennen kaikkea uran ensimmäiset EM-pisteet, sekä tärkeitä asfalttikilometrejä tulevaisuuden kannalta.

Miika Hokkanen yhdessä kartanlukijansa Jukka Paseniuksen kanssa avasivat EM-kautensa kuluvan vuoden osalta maaliskuussa Portugalissa slovenialaisen Oktan Sport -tiimin kalustolla, mutta ennen Espanjan EM-rallia tiimi vaihtui ranskalaiseen Sainteloc Racingin junioritiimiin. Automerkki pysyi kuitenkin samana, kun Portugalin tavoin myös Espanjassa alla oli Peugeot 208 R2.

– Portugali ei mennyt niin hyvin kuin olisi toivottu ja siellä oli todella paljon teknisiä murheita. Päätettiin nopeasti tehdä tiiminmuutos ja päädyttiin sitten Saintelocille, Hokkanen taustoittaa UrheiluUutiset.comille.

Suomessa kun ei juurikaan asfalttiralleja ajeta, niin kesäkuussa 22 vuotta täyttävällä Hokkasella olikin nyt Espanjassa edessään uran ensimmäinen kilpailu kestopäällysteisillä teillä.

– Lähtökohdat oli vähän sellaiset, että ei oikein tiennyt mitä odottaa. Ei tiedetty yhtään, että onko vauhti siellä päinkään, kun ei oltu asfaltilla aiemmin ajettu. Onneksi saatiin tiimiltä kuitenkin paljon apua, kuten esimerkiksi säätöjen osalta, Hokkanen sanoo.

Kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Hokkanen oli alle 27-vuotiaiden junioreiden luokassa hienosti neljäntenä ja taakse jäivät tässä kohtaa muun muassa yksi luokan suurimmista voittajasuosikeista, isäntämaan Efren Llerena, sekä tiimikaveri Simon Wagner.

– Alku lähti kyllä hyvin liikkeelle. Tottakai se tuntui hyvälle, mutta luulen, että muut kuljettajat löysivät sen rytmin mihin ovat tottuneet asfaltilla, niin niiden parin pätkän jälkeen. Ja sen takia ei sitten enää meinattu pysyä niiden vauhdissa seuraavilla erikoiskokeilla, Hokkanen hieman vähätteli omaa suoritustaan.

“Siellä tuli turpaan ja paljon”

Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen Hokkanen saapui ensimmäiseen huoltoon luokan kuudentena. Heti huollon jälkeen seuraavan erikoiskokeen aikatarkastusasemalla oli kuitenkin jotain häikkää aikakortin kanssa ja Hokkaselle tuomittiin 20 sekunnin aikasakko, joka pudotti sijoitusta yhdellä pykälällä alaspäin. Yötauolle saavuttaessa sijoitus oli tuo samainen seitsemäs, mutta aikaero kärkeen oli kasvanut jo lähes minuuttiin.

– Iltapäivä ei ollut niin hyvää ajamista kuin mitä aamupäivä oli, Hokkanen harmitteli.

Lauantain erikoiskokeille Hokkanen kellotti yhtä vaille jokaiselle kuudenneksi nopeimman ajan ja kuudes sija oli myös lopputulos maalissa.

– Toiseen ajopäivään tehtiin autoon pieniä muutoksia. Aamun lenkki ei tuntunut kovin hyvälle ja sitten taas huollossa tehtiin muutoksia, niin seuraavat pari erikoiskoetta tuntui jo vähän paremmalta. Mutta sitten se pitkä ja haastava pätkä, niin siellä tuli turpaan ja paljon, Hokkanen viittasi rallin päättäneeseen viikonlopun pisimpään erikoiskokeeseen.

Niillä perinteisillä peruskoulun arvosanoilla arvioituna Hokkanen antoi itselleen uran ensimmäisen asfalttirallin suorituksestaan arvosanan tyydyttävä.

– Seiska. Hyvä, että ei tehty isoja virheitä ja ei jääty matkan varrelle. Kaksijakoinen kilpailu, alku oli hyvä. Tärkeintä tottakai oli päästä maaliin, saada ajettua kaikki kilometrit ja avata pistetili. Tiimi toimi todella hienosti tässä kilpailussa, Hokkanen kehui.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, mutta nuorempi junioriluokka on seuraavan kerran mukana Italiassa heinäkuussa ajettavassa kauden viidennessä EM-osakilpailussa. Ennen Italian osakilpailua kilpailukalenterissa olisi tarjolla kotimaisista kilpailuista Kouvolan ja Seinäjoen SM-rallit, mutta Hokkasen mukaan katseita ei siihen suuntaan ole suunnattu.

– Luulen, että keskitytään asfalttitreenaamiseen. Siihen pitää nyt panostaa, koska myös EM-sarjan seuraavat kaksi kilpailua ovat kuitenkin asfaltilla. Seuraavaan kilpailuun pitää ehdottomasti pystyä parantamaan vauhtia ja päästä tappelemaan kärjen kanssa tosissaan, Hokkanen päätti.

Espanjan EM-rallin U27 junioreiden lopputulokset

1) Diogo Gago (Peugeot) 2.17.42,3
2) Martins Sesks (Opel) + 8,9
3) Simon Wagner (Peugeot) + 34,9
4) Tom Kristensson (Opel) + 56,4
5) Roberto Blach Jr (Peugeot) + 1.24,7
6) Miika Hokkanen (Peugeot) + 2.12,0
7) Roland Stengg (Opel) + 4.10,8
8) Dominik Broz (Peugeot) + 4.59,1
9) Catie Munnings (Peugeot) + 7.43,8

Gagon keskinopeus: 88,3 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Gago 7, Llarena 5, Sesks 2

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit