MOTORSPORT

Höljesin MM-avauksen kokoonpano julkistettiin – 17 kuljettajaa 10 eri maasta

Rallicrossin MM-sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan Ruotsin Höljesissä 22.-23. elokuuta. Supercar-luokassa mukana on 17 kuljettajaa 10 eri maasta, kahdeksalla eri automerkillä.

Jos viime kaudella rallicrossin MM-sarjassa ei ollut mukana yhtään lajin maailmanmestaria, niin tällä kaudella heitä asettuu lähtöviivalle kaksi. Timmy Hansen lähtee puolustamaan viimevuotista maailmanmestaruuttaan tuttuun tapaan Hansenin tiimin Peugeotilla ja tiimikaverina jatkaa pikkuveli Kevin Hansen. Kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson tekee paluun MM-sarjaan yhden välivuoden jälkeen ja tavoitteena on tottakai kolmas maailmanmestaruus.

Kahteen ensimmäiseen MM-osakilpailuun Ruotsin Höljesiin ilmoittautui mukaan yhteensä 17 kuljettajaa 10 eri maasta ja heistä kuusi on ruotsalaisia. Ja kuten aina tässä lajissa, on sinikeltaisten kaarti todella kovatasoinen. Hansenit ja Kristoffersson kuuluvat mestarisuosikkien joukkoon, kun taas Supercar-luokan hallitseva Euroopan mestari Robin Larsson on yksi alkavan kauden ehdottomista mustista hevosista.

Anton Marklund puolestaan hallitsi EM-sarjassa Supercar-luokkaa ennen Larssonia ja osoitti jo viime kaudella pystyvänsä menestymään myös MM-sarjassa. Sebastian Eriksson osallistunee näillä näkymin vain Höljesin osakilpailuihin. Eriksson muistetaan viime vuoden hurjasta tempustaan, kun hän tuli mukaan Höljesin MM-osakilpailuun Olsbergs MSE -tiimin Fordilla ja voitti kilpailun. Nyt Eriksson lähtee hakemaan menestystä kotiradaltaan Hondan ratissa.

Ja kun heti alkuun lyötiin esittelyyn ruotsalaiskuljettajat, niin seuraavaksi vuoron saavat luonnollisesti sinivalkoiset osaajamme. Niclas Grönholmilla käynnistyy jo uran viides kausi MM-sarjassa ja viime vuonna kaksi osakilpailua voittanut ja kuljettajien MM-pisteissä neljänneksi sijoittunut kolmannen polven autourheilija lähtee kauteen 2020 ehdottomasti yhtenä suurimmista mestarisuosikeista.

Jani Paasonen lähtee MM-sarjaan omalla tiimillä ja kovin tavoittein. Viime kaudella Stard-tiimin väreissä viiteen MM-osakilpailuun osallistunut Paasonen jatkaa Fordin ratissa ja ensimmäinen askel kohti menestystä on ehdottomasti uran ensimmäisen MM-semifinaalipaikan saavuttaminen. Viime kaudella Paasosen paras sijoitus oli 13.

Eri automerkkejä Höljesissä nähdään kahdeksan kappaletta. Määrällisesti eniten on Renaulteja, joiden kilpailutoimintaa pyörittävän GC Kompetition -tiimin toiminta on jaettu kolmeen eri tiimiin, joissa ajaa yhteensä viisi kuljettajaa. Renault osoitti nopeutensa viime vuonna ja nyt kun kuljettajien osalta viisikko on todella kovatasoinen, ei menestys tulisi kenellekään yllätyksenä.

Viime vuonna Audeilla kilpailleet Monster Energy RX Cartel -tiimin Andreas Bakkerud ja Liam Doran ovat vaihtaneet Renaultiin. Bakkerud hävisi viime vuonna mestaruustaistelun Timmy Hansenille niukimmalla mahdollisella erolla ja norjalainen on varmasti täynnä revanssihenkeä uuteen kauteen lähtiessään. Ja vaikka maailmanmestaruus Bakkerudilta vielä puuttuukin, niin yhdessä asiassa hän on ollut jo pitkään MM-sarjan ykkönen: sosiaalisessa mediassa. Erityisesti Bakkerudin YouTube-kanava kannattaa ottaa heti seurantaan jos sitä et ole vielä tehnyt.

Grönholmin tiimikaverina jatkaa venäläinen Timur Timerzyanov, MM-sarjan yksi kokeneimmista kuljettajista, joka viime vuonna vihdoin ja viimein sai voittotilinsä auki myös MM-sarjassa. Marcus Grönholmin johtama GRX-tiimi osallistuu Höljesin avaukseen kolmen kuljettajan voimin ja kolmatta Hyundaita ajaa unkarilainen Krisztian Szabo.

47 MM-osakilpailuun peräkkäin Fordilla osallistunut latvialainen Janis Baumanis nähdään tänä vuonna MM-sarjassa Audin ratissa. Viime vuonna MM-pisteissä kuudenneksi sijoittunut Baumanis selvitti tiensä finaaliin kauden kymmenestä osakilpailusta viidessä ja paras sijoitus, kolmas ja samalla uran ensimmäinen MM-palkintosijoitus, tuli Norjan kilpailusta.

Höljesin MM-avaus 22.-23.8.

MM-sarjan Supercar-luokassa 17 kuljettajaa
Kuljettajia 10 eri maasta, eniten Ruotsista (6)
8 eri automerkkiä, eniten Renaulteja (5)

Kuljettajat tiimeittäin ja kilpailunumerot

Team Hansen (Peugeot 208)

1 Timmy Hansen (SWE)
9 Kevin Hansen (SWE)

Kristoffersson Motorsport (Volkswagen Polo GTI)

3 Johan Kristoffersson (SWE)

KYB Team JC (Audi S1)

4 Robin Larsson (SWE)
6 Janis Baumanis (LAT)

GRX Taneco (Hyundai i20)

7 Timur Timerzyanov (RUS)
68 Niclas Grönholm

Ferratum Team (Ford Fiesta Supercar RX)

11 Jani Paasonen

Monster Energy GCK RX Cartel (Renault Megane R.S RX)

13 Andreas Bakkerud (NOR)
33 Liam Doran (GBR)

GCK Unkorrupted (Renault Clio R.S RX)

14 Rokas Baciuska (LTU)
36 Guerlain Chicherit (FRA)

All-Ink.com Munnich Motorsport (Seat Ibiza)

44 Timo Scheider (GER)
77 Rene Munnich (GER)

GCK Bilstein (Renault Megane R.S RX)

92 Anton Marklund (SWE)

Olsbergs MSE (Honda Civic)

93 Sebastian Eriksson (SWE)

GRX SET (Hyundai i20)

123 Krisztian Szabo (HUN) *

Lue myös!

Grönholmin tiimi kolmen kuljettajan voimin Höljesiin (28.7.2020)
Kilpailukalenteriin jälleen yksi muutos lisää (30.7.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com