Hondan tekniikkamurheet Ruotsalaisen kiusana – “Olihan tämä ralli iso pettymys”

11.9.2017 / 20:19
Tekniikkamurheet pudottivat Esa Ruotsalaisen "Ukissa" viidenneksi (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden kuudes ja toiseksi viimeinen osakilpailu Uudessakaupungissa ei tarjonnut kärkipään sijoitusta Saarijärven UA:n Honda-kuski Esa Ruotsalaiselle.

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen starttasivat kisaan SM4-luokan sarjajohdossa, mutta Joonas Lindroos nousi nyt voitollaan mestarisuosikiksi. Ruotsalainen jäi teknisten ongelmien hidastamana viidenneksi ja putosi 11 pisteen takaa-ajoasemiin.

– Heti EK1:llä auton moottori alkoi pätkiä. Sitten toisella erikoiskokeella tilanne paheni ja auto sammuili noin 20 kertaa. Virtaa pois käyttämällä tilanne aina kuittaantui. Huollossa saatiin vika korjattua. Tiedonkeruu kertoi sen olleen viallisessa kampiakselin asentotunnistimessa. Se saattoi johtua myös rankasta vesisateesta, jos liittimeen tai anturiin oli päässyt kosteutta, Ruotsalainen taustoittaa.

Ongelmat eivät kuitenkaan vielä hellittäneet otettaan.

– Sitten vaihdelaatikko alkoi temppuilla EK5:lla, kun kaksi vaihdetta hävisi. Ilman kolmos- ja viitosvaihdetta taivallettiin loput pätkät läpi. Olihan tämä ralli iso pettymys. Jokunen piste saatiin kuitenkin. Mutta ei me luovuteta – vielä taistellaan toki mestaruudesta, Ruotsalainen päätti.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Tampereen ympäristössä 29.-30. syyskuuta.

SM4-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Joonas Lindroos 100
2) Esa Ruotsalainen 89
3) Janne Seluska 68
4) Erno Kinnunen 62
5) Jori Nousiainen 60

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedote


Facebook kommentit