Huh, mitä draamaa Meksikon MM-rallin viimeisillä metreillä! Meeke oli lähellä hölmöillä voittonsa Ogierille

12.3.2017 / 21:45

[ A- ] / [ A+ ]

Meksikon MM-rallia käytännössä aina startista asti koko rallin ajan johtanut Citroenin Kris Meeke oli erittäin lähellä tehdä uransa pahimman virheen aivan viimeisen erikoiskokeen viimeisillä metreillä.

– Olen onnekas, onnekas poika, Kris Meeke huokaili viimeisen erikoiskokeen maaliintulon jälkeen, kun ennen tv-haastattelua oli pyörinyt parin minuutin ajan median keskellä sanomatta sanaakaan.

Ennen Meksikon MM-rallin viimeistä erikoiskoetta Meeken johto toisena olleeseen Sebastien Ogieriin nähden oli 37,2 sekuntia, joten britin tarvitsi käytännössä vain ajaa viimeinen erikoiskoe varmasti maaliin ja kauden avausvoitto niin Meekelle itselleen, kuin Citroen-tallillekin olisi tosiasia.

Kaikki näyttikin etenevän juuri tämän käsikirjoituksen mukaan, kunnes hieman ennen maalia tv-kuvissa näkyi jotain sellaista mitä ei kovin usein tässä sarjassa ole nähty. Meeken Citroen karkasi nopeassa oikeassa ulos tieltä ja juuri sellaisessa kohdassa missä oli iso määrä katsojien autoja parkissa. Kuin ihmeen kaupalla Meeke sai väistettyä autot, vaikka heti tieltä ulos ajauduttuaan Citroen osuikin yhteen niistä (kuva alapuolella).

Meeke hävisi viimeisellä erikoiskokeella Ogierille kaikkien värikkäiden vaiheiden jälkeen 23,4 sekuntia ja se riitti lopulta rallin voittoon 13,8 sekunnin erolla ennen Ogieria.

– Tuo on tietysti yksi tyyli lopettaa ralli, mutta emme kyllä olisi sitä nyt tarvinneet, Meeke kommentoi.

 

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit