Huikeaa draamaa! Evansille rengasrikko, Neuville voittoon – “Vaikeaa hyväksyä”

31.3.2019 / 16:19
Thierry Neuville nappasi Korsikasta kauden avausvoittonsa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu Korsikan saarella Ranskassa tarjosi kolmen päivän aikana hurjan määrän draamaa, uskomattomia käänteitä, sekä kaiken lisäksi vielä täysin eeppisen ratkaisun voittotaistelun osalta.

Oli selvää ennen sunnuntaina ajettavia Korsikan MM-rallin kahta viimeistä erikoiskoetta, että voitosta tulisivat taistelemaan Thierry Neuville, sekä Elfyn Evans. Neuville oli napannut johtopaikan haltuunsa lauantain viimeisellä erikoiskokeella ajettuaan peräti 16 sekuntia nopeamman ajan kuin Evans. Kokonaistilanteessa ero oli 4,5 sekuntia belgialaisen eduksi, kun ajamatta oli kaksi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 51 kilometriä.

Evans näytti heti sunnuntain avauksessa, että britti oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen kakkossijaan. Evans ajoi hurjan pohja-ajan ja hauska sattuma jälleen aikojen suhteen oli se, että eroa Neuvilleen kertyi tuo samaiset 16 sekuntia. Näin Evans oli ottanut jälleen johtopaikan haltuunsa ja selvää oli, että 11,5 sekunnin johtomarginaali tulisi riittämään viimeisellä erikoiskokeella ilman ajovirhettä, auton tekniikkamurheita, tai rengasrikkoa.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että rouva Fortuna ei ollut Evansin puolella loppuun asti, vaan M-Sport Ford -tallin kuljettaja koki kilpailun viimeisellä, 19,3-kilometrisellä Calvin erikoiskokeella rengasrikon, eroa kärkeen kertyi lähes puolitoista minuuttia ja näin Evans putosi lopputuloksissa Neuvillen, sekä Sebastien Ogierin taakse kolmanneksi.

– Tätä on vaikeaa hyväksyä, mutta okei, näitä sattuu. Tämä on osa tätä urheilua. Ehkä hieman samanlainen tilanne mitä Ottilla (Tänak) eilen. Keskellä suoraa tietä joko reikä tiessä tai sitten tielle lentänyt kivi, tunsin sen heti. Ei tuollaista osannut odottaa. Yritin jatkaa ajamista, jos saisimme pidettyä aikamenetyksen mahdollisimman pienenä, mutta rengas alkoi hajoamaan kuusi kilometriä ennen loppua, Evans kuvaili tapahtunutta viimeisen erikoiskokeen maalissa.

 

 

“Olen erittäin pahoillani Elfynin puolesta”

Evansille kolmas sija oli toinen tällä kaudella ja toinen peräkkäinen, päättyihän edellinen osakilpailu Meksikossa myös kolmanteen sijaan. Se ei tässä kohtaa juurikaan lohtua tuonut.

– No palkintosijoitus ainakin, vaikka eihän se tietenkään ollut sitä mitä täältä haluttiin, pettynyt Evans pyöritteli päätään.

Urallaan toisen kerran Korsikan MM-rallista voiton napanneelle Neuvillelle uran 101. MM-ralli toi 10. osakilpailuvoiton ja avausvoiton tälle kaudelle niin kuljettajan itsensä, kuin Hyundai-tallinkin osalta.

– Olen erittäin pahoillani Elfynin puolesta, joka teki täällä loistavaa työtä. Mutta luulen, että myös me ansaitsemme tämän. Tultiin täysillä yrittäen koko ajan ja koskaan ei saa antaa periksi, Neuville korosti.

Teemu Suninen ajoi parhaana suomalaisena viidenneksi ja Evansin tallikaverin onnistuneen viikonlopun kruunasi Power Stage -erikoiskokeen kolme lisäpistettä kolmanneksi nopeimman ajan myötä. Power Stagen kärkikaksikko oli Toyotan Kris Meeke ja Ott Tänak, Neuville oli neljäs ja Ogier viides.

Muista suomalaiskuljettajista kokonaistuloksissa Esapekka Lappi sijoittui seitsemänneksi ja Jari-Matti Latvala oli kymmenes. WRC2-luokan yleiskilpailun ykkönen oli Fabio Andolfi, WRC2 Pro -luokassa ainoa maaliin asti selviytynyt kuljettaja oli Lukasz Pieniazek ja juniorit vei nimiinsä Julius Tannert.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinassa 25.-28. huhtikuuta.

Yleiskilpailun lopputulokset

1) Thierry Neuville (Hyundai) 3.22.59,0
2) Sebastien Ogier (Citroen) + 40,3
3) Elfyn Evans (Ford) + 1.06,6
4) Dani Sordo (Hyundai) + 1.18,4
5) Teemu Suninen (Ford) + 1.24,6
6) Ott Tänak (Toyota) + 1.40,0
7) Esapekka Lappi (Citroen) + 2.09,1
8) Sebastien Loeb (Hyundai) + 3.39,2
9) Kris Meeke (Toyota) + 5.06,3
10) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 6.44,6

Neuvillen keskinopeus: 102,7 km/h
Pohja-ajat: Evans 4, Meeke 3, Neuville 3, Tänak 3, Sordo 1

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit