Huikeaa ylivoimaa! Juha Rytkönen varmisti Suomen mestaruuden Jalasjärvellä

11.8.2018 / 16:56
Juha Rytkönen ja Toyota Starlet, voittamaton yhdistelmä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Jalasjärvellä päästiin juhlimaan kauden ensimmäistä Suomen mestaria, kun koko kauden ajan Autokrossi-luokkaa dominoinut Juha Rytkönen varmisti mestaruuden jo nyt, ennen kahden viikon päästä Kouvolassa ajettavaa finaalia.

Ennen nyt ajettua Jalasjärven osakilpailua, joka oli rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu, Juha Rytkönen oli yltänyt täydelliseen suoritukseen kauden kaikissa kolmessa osakilpailussa. Täydellinen suoritus rallicrossissa tietenkin tarkoittaa maksimipistepottia 30, jonka saa olemalla ykkönen alkuerissä, sekä voittamalla semifinaalilähdön ja finaalilähdön.

Eikä Rytkösen tahti hidastunut Jalasjärvelläkään, vaan Toyota Starlet -kuljettaja oli täysin omaa luokkaansa kaikissa alkuerissä, semifinaalissa, sekä finaalissa. Toiseksi finaalissa ajoi Tero Tukiainen ennen Joni-Pekka Rajalaa, jotka olivat ennen Jalasjärven osakilpailua ainoat teoreettiset uhkaajat Rytkösen mestaruutta ajatellen.

Nyt kun neljä osakilpailua on ajettu ja jäljellä on enää kahden viikon päästä Kouvolassa ajettava kauden viimeinen osakilpailu, niin Rytkösen johtomarginaali SM-pisteissä jaetulla toisella sijalla oleviin Tukiaiseen ja Rajalaan nähden on 31 pistettä. Tämä tarkoittaa sitä, että Rytkönen on jo nyt varma Suomen mestari, onhan viimeisessäkin osakilpailussa Kouvolassa voittajalle jaossa maksimissaan ne 30 pistettä.

Autokrossi-luokassa Suomen mestarin nimi vaihtui, mutta auto oli sama, ajoihan Toni Kuhanen samaisella Toyota Starletilla ylivoimaiseen mestaruuteen viime vuonna. Rytkönen oli ennen tätä kautta osallistunut rallicross-kilpailuihin vain vuonna 2011 ajaen silloin muutaman osakilpailun SRC-luokassa.

– Menestyksen osalta siitä ei kauheasti jäänyt kerrottavaa, Rytkönen naurahti muistellessaan seitsemän vuoden takaisia tapahtumia UrheiluUutiset.comin haastattelussa aiemmin kesäkuussa.

Autokrossi-luokan finaalin lopputulokset

1) Juha Rytkönen (Toyota) 3.59,317
2) Tero Tukiainen (Toyota) + 3,358
3) Joni-Pekka Rajala (Datsun) + 5,857
4) Jari Koivistoinen (Ford) + 8,282
5) Jesse Kallio (Opel) + 8,764
6) Jere Tikka (Toyota) + 11,783

Lue myös! Rytkösen hyppäys rallista rallicrossiin onnistui täydellisesti – ”Joulun alla ostin auton Kuhaselta” (7.6.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit