Huonokuntoinen rata oli tuhota Trogenin mestaruustavoitteen – “En ehtinyt edes tajuta mitä tapahtuu”

8.10.2018 / 06:04
Sami-Matti Trogen, RX Academyn mestari 2018 (Kuva: RX Academy).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RX Academy -sarjan kausi 2018 päättyi Sami-Matti Trogenin mestaruusjuhliin sairaalassa. Trogenin auto kaatui rajusti huonokuntoisella Tierpin radalla kauden viimeisessä startissa. Trogen vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin ja sieltä tavoitettu nuorukainen kertoo olevansa kunnossa.

Sami-Matti Trogen dominoi sarjaa viimeiset kolme kilpailua. Kaksi edellistä osakilpailua päättyivät voittoihin ja Trogen lähti Ruotsiin sarjajohdossa. RX Academyn mestaruus oli sinettiä vaille valmis jo ennen finaalia, alkuerien ykkönen oli nopein myös semifinaalissa. Suuri unelma oli romuttua kuitenkin toisella kierroksella.

Finaalin paalupaikalta startannut Trogen joutui heti ensimmäisessä mutkassa kolariin ja putosi neljänneksi, mutta lähti päättäväisenä nostamaan sijoitustaan. Alun kolarointi ei Trogenia horjuttanut, mutta Tierpin kelvottomaan kuntoon mennyt rata teki ajamisesta vaarallista.

– Ajoin kovalla vauhdilla hypylle, kun perä nousi ilmaan ja nokka haukkasi maahan. En ehtinyt edes tajuta mitä tapahtuu, ajattelin vain ettei tämä voi olla totta, Trogen muistelee finaalin tapahtumia.

– Se mitä kaadon jälkeen tapahtui, jää ikuisesti mieleeni. Autonraato savusi radalla ja sieltä jostain savun keskeltä alkoi tulla auttavia käsiä. Kilpakumppanit olivat pysähtyneet radalle apuun, Trogen kertoo liikuttuneena.

RX Academyn kausi on nyt ohi ja Trogen saavutti tavoitteensa. Höljesissä ja Honkajoella ajetuissa osakilpailussa Trogen ajoi toiseksi, ensimmäinen voitto tuli Jalasjärveltä ja sen tuomalla itseluottamuksella noustiin korkeimmalle korokkeelle myös Kouvolassa. Viimeiseen osakilpailuun Ruotsin Tierpiin Trogen lähti kuuden pisteen johdossa puolalaiseen Oskar Leitgeberiin nähden.

Ennen finaalilähtöä Trogen oli kasvattanut johtoa yhdellä pisteellä mikä tarkoitti, että mikäli Leitgeber voittaa startin, Trogen ei saa jäädä viimeiseksi. Sitten alkoivat dramaattiset tapahtumat. Finaalilähtö keskeytettiin Trogenin kaadon jälkeen, eikä sitä enää uusittu. Keskeytyshetkellä Trogen oli neljäntenä ja ainoa uhkaaja Leitgeber kolmantena. Tämä oli lopulta virallinen tulos, joten mestaruus matkasi Suomeen Sami-Matti Trogenin mukana.

– Kaikki meni loppua lukuunottamatta kuten oli tavoitteena. Vauhti oli hyvää ja Set Promotion –tiimi toimi taas hienosti koko viikonlopun, kuten koko kaudenkin. Mestaruus tuntuu hyvältä, yksi iso askel on nyt otettu.

– Olen myös ihan hyvässä kunnossa, ei satu muualle kuin… hmm, hanuriin. Haluan vielä välittää suuret kiitokset kaikille, tsemppiviestejä ja onnen toivotuksia on sadellut. Kiitokset myös jokaiselle tukijalle, kannustajalle ja tiimille. Ja tietysti kiitokset kaikista tärkeimmille, eli minun perheelle, sairaalasta tavoitettu Trogen päätti.

Trogenin kausi ei ole vielä ohi. MM-sarja ja samalla RX2-luokan viimeinen näytös esitetään Etelä-Afrikassa marraskuun lopussa.

Lue myös! Sami-Matti Trogenista RX Academyn mestari dramaattisten vaiheiden jälkeen (7.10.2018)

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit