Huovisen hyvin alkanut Tunturiralli päättyi ulosajoon – “Vauhtia hieman liikaa”

3.2.2019 / 07:05
Joonas Huovinen jäi pisteittä kauden SM-avauksessa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan avausosakilpailu ajettiin tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemellä. Arctic Lapland Rally, Tunturiralli, tarjosi tunturin taikaa ja kunnon talvikelejä pakkasen ollessa 30 asteen molemmin puolin koko kisaviikon. Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen koki karvaan pettymyksen jo ensimmäisenä ajopäivänä.

Ensimmäistä kertaa Tunturiralliin SM3-luokan kalustolla osallistunut Joonas Huovinen lähti hyvällä fiiliksellä kilpailuun. Perhosia oli vatsassa hieman ennen starttia, mutta luotto omaan tekemiseen oli kohdillaan, vaikka ennakkotestit jäivät vähäisiksi. Testierikoiskokeella torstaina oli saatu kuitenkin hyvä tuntuma Citroeniin.

Ensimmäinen erikoiskoe, noin 24-kilometrinen Aittajärvi, tuli reippaasti ja Huovinen löytyi SM3-luokan sijalta kaksi, vain 3,6 sekuntia jäljessä pohja-ajan ajaneesta Lauri Joonasta. Kuljettajakaksikko yllättyi itsekin hyvästä sijoituksesta. Toinen erikoiskoe, lyhyt Mäntyvaaran ravirata, tuli myös toiseksi nopeimpaan aikaan, jonka jälkeen ero kärkeen oli 8,5 sekuntia.

– Hienosti lähti ralli käyntiin. Nuotit osuivat melko hyvin kohdalleen ja pientä penkkahipaisua lukuunottamatta tultiin puhtaasti. Yllätyin näin hyvästä sijoituksesta, sillä tultiin rennosti ja ilman turhaa puristamista, Huovinen kertasi huoltotauolla.

Aurinko alkoi laskea ja kolmas erikoiskoe ajettiin jo pimeässä. Väliajat lupasivat hyvää ja ero kärkeen oli kaventumassa, kunnes noin 20 kilometrin kohdalla oikealle taittuva kurvi pääsi yllättämään. Auto kiepsahti ympäri ja penkkaan.

– Tultiin hyvin siihen asti, joskin lumipöly haittasi näkyvyyttä paikka paikoin. Tie taittui oikealle nypyn ylityksen jälkeen ja vauhtia oli hieman liikaa. Mentiin ympäri, jonka jälkeen osuttiin vielä kantoon ja auto jäi sinne kyljelleen. Tärskystä selvittiin onneksi henkisillä, sekä kalustovaurioilla. Auto sai sen verran kipeää, että lauantaina ei ollut mahdollisuutta jatkaa kilpailua, Huovinen sanoi.

Huovisen Tunturirallin ensimmäisten erikoiskokeiden kova vauhti lupaa kuitenkin hyvää jatkoa ajatellen. Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 15.-16. helmikuuta.

– Käännetään katseet kohti seuraavaa kilpailua ja yritetään saada auto sinne kuntoon, Huovinen päätti.

Teksti: Timo Louhelainen, Joonas Huovinen Rallying -tiimin tiedotus


Facebook kommentit