Hurja kolari Latviassa – Suomalaiset Legends-kuljettajat loukkaantuivat vakavasti

3.10.2023 / 06:20
Legends-autot Bikerniekin radalla Riiassa, Latviassa (Kuva: Baltic Touring Car Championship).

[ A- ] / [ A+ ]

Legends-autot kilpailivat syyskuun loppupuolella King of the North -tittelistä Bikerniekin radalla Riiassa, Latviassa. Suomalaisittain kilpailu tarjosi hyviä ja huonoja uutisia.

Rata-autoilun Baltian mestaruussarjan kauden viimeiset kilpailulähdöt ajettiin Bikerniekin radalla Latviassa 22.-24. syyskuuta. Mukana radalla nähtiin myös Legends-autot King of The North -kilpailussa. Lähtölistalla oli 12 suomalaiskuljettajan lisäksi Ruotsin parhaimmat kuljettajat, sekä isäntämaan Valters Zviedris, joka on kilpaillut paljon myös Suomessa.

Suomalaisittain kilpailuviikonloppu sai ikävän alun, kun jo harjoituksissa Sami Talvitie ja Samu Palomäki kolaroivat sillä seurauksella, että molemmat loukkaantuivat vakavasti. UrheiluUutiset Motorsportin saamien tietojen mukaan Talvitie oli pyörähtänyt ja takaa tullut, toisen auton perässä edennyt Palomäki, ei ehtinyt väistää, vaan törmäsi äärimmäisen kovasta vauhdista suoraan Talvitien auton kylkeen.

– Muutaman mutkan kautta Suomessa ja Turun sairaalassa. Kiitos kaikille tsemppiviesteistä. 8-12 murtumaa kylkiluissa selän ja kyljen puolella, vasen ranne murtunut, oikea kyynärpää “sirpale” murtunut ja leikataan, maksassa ja keuhkoissa jonkun verran sisäistä verenvuotoa, parantunut, oikeaan lonkkaan / pakaraan kertynyt kudosnestettä ja koripallon kokoinen mustelma, Talvitie luetteli vammalistaansa Facebook-sivullaan.

Palomäki viestitti UrheiluUutiset Motorsportille, että rajun kolarin seurauksena hänellä oli selkänikamassa puristusmurtuma ja lisäksi sääriluu murtui. Palomäki oli jo kotiutunut ja pystyi liikkumaan, voinnin ollessa parempi päivä päivältä. Itse kilpailussa suomalaiskuljettajat jyräsivät lopulta kolmoisvoittoon. Kahden kilpailulähdön yhteispisteissä ykkönen oli Tuomas Plosila, toiseksi sijoittui Nico Tikkinen ja kolmas oli Erik Seppänen.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit