Hurjat videot Lapin ulosajosta – Katsojia lähellä jäädä alle

27.4.2019 / 06:25
Esapekka Lapin taival Argentiinassa päättyi ulosajoon (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapin ja kartanlukija Janne Fermin taival Argentiinan MM-rallissa päättyi rajuun ulosajoon perjantain viimeisellä erikoiskokeella.

Esapekka Lappi avasi perjantain ajopäivän urakan Argentiinan MM-rallissa ajamalla viidenneksi nopeimman ajan ja kokonaistilanteessa Citroen-kuljettaja oli kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen kuudentena. Seuraavalla erikoiskokeella Lappi koki kuitenkin ensimmäiset vastoinkäymisensä rengasrikon myötä ja sijoitus putosi yhdeksänneksi.

Kun perjantain osalta ajamatta oli enää yksi erikoiskoe, oli Lappi edelleen yhdeksäntenä ja tuo sijoitus näytti vahvasti myös säilyvän yötauolle saavuttaessa, sen verran suureksi olivat erot eteen, sekä taakse jo venähtäneet. Niitä eroja tosin ei enää päästy päivän viimeisen erikoiskokeen jälkeen laskemaan, sillä Lappi ajoi päivän viimeisellä erikoiskokeella rajusti ulos tieltä, törmäsi tietä reunustaneeseen penkareeseen ja edessä oli keskeytys.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm kuljetettiin tapahtuneen jälkeen sairaalaan tutkittaviksi, mutta Lappi ilmoitti myöhemmin Facebook-sivullaan, että molemmat ovat kunnossa. Tilanteessa oli mukana myös paljon onnea katsojien kannalta, sillä kuten alapuolella olevista videoista voi nähdä, niin etenkin heti välittömästi mutkan jälkeen ulkokaarteessa olevat katsojat ovat täysin väärässä paikassa ja Lapin auto ajautuessaan ulos tieltä, on lähellä törmätä heihin.

Lapille nyt tullut keskeytys oli kauden toinen, kun taival kauden avausosakilpailussa Monte Carlossa tammikuussa päättyi moottoririkkoon. Kauden paras sijoitus on tähän mennessä ollut Ruotsista tullut kakkossija.

 

Vuelco de Lappi Rally Argentina

Esapekka Lappi desde otro ángulo.

¡Recordá que un buen rally es un rally seguro!

Julkaissut Feelmotorsport.com Perjantaina 26. huhtikuuta 2019

 

Accidente Lappi Rally Argentina 2019

Esapekka Lappi crash ??

Julkaissut Feelmotorsport.com Perjantaina 26. huhtikuuta 2019

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit