Huttunen aloitti hurjalla pohja-ajalla, Lario hienosti viides – “Tottakai luokkavoitto on jälleen tavoitteena”

17.8.2017 / 22:15
Jari Huttunen dominoi RC4-luokkaa Saksan MM-rallin avauksessa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Saksan MM-rallissa RC4-luokka polkaistiin käyntiin Jari Huttusen komennossa. Myös Taisko Lario sai ralliin onnistuneen alun.

Jari Huttunen saapui Saksan MM-ralliin vyöllään kolmen peräkkäisen voiton putki, joista kaksi viimeisintä tulivat Suomen MM-rallista (WRC2), sekä Puolan EM-rallista (junioreiden U27-luokka). Saksan MM-rallissa Huttunen kilpailee Opelin tehdastallissa RC4-luokassa ja alku oli vakuuttava, kun avauserikoiskokeelle syntyi pohja-aika kolmen sekunnin erolla ennen Roman Schwedtia, joka Huttusen tavoin ajaa myös Opelia.

Junioreiden MM-sarjan pistejohtaja Nil Solans oli kolmanneksi nopein häviten Huttuselle 3,2 sekuntia. Kokonaistilanteessa Huttusen ja Solansin välinen aikaero on kuitenkin jo 13,2 sekuntia, sillä Solans myöhästyi aikatarkastusasemalta ja sai siitä “palkinnoksi” 10 sekunnin aikasakon. Uransa ensimmäistä MM-rallia asfaltilla ajava Taisko Lario avasi hienosti ollen avauserikoiskokeella luokan viidenneksi nopein. Lario hävisi Huttuselle 8,3 sekuntia, mutta löi tallikaverinsa Raphael Astierin puolella sekunnilla.

Ennen rallia Huttunen kertoi tiedotteessaan, että tavoite Saksassa on kristallinkirkas.

– Tottakai luokkavoitto on jälleen tavoitteena. Tärkeää on myös päästä maaliin ehjällä autolla, sillä kilpailemme tällä samalla yksilöllä seuraavana viikonloppuna Tshekin EM-osakilpailussa. Taktiikkana on jälleen lähteä ajamaan aluksi omaa ajoa ja kiristää sitten tarpeen mukaan. Testaamme kisan aikana mahdollisuuksien mukaan eri asetuksia EM-sarjaa silmällä pitäen, Huttunen taustoittaa.

Saksan MM-ralli on Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle tuttu, ajoihin kaksikko tässä rallissa vuosi sitten kaksi ADAC Opel Rallye Cupin osakilpailuvoittoa.

– Hyviä muistoja täältä tottakai, mutta tämän vuoden kilpailun reitti on uudistunut melkoisesti viime vuoteen nähden, joten kovin paljon hyötyä viime vuoden meriiteistä ei nyt ole, Huttunen muistuttaa.

Saksan MM-ralli jatkuu perjantai-aamuna kello 10.23 Suomen aikaa. Perjantain ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 108 kilometriä. UrheiluUutiset.com seuraa sunnuntaina päättyvän Saksan MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Lue myös! Kopecky täräytti jättiyllätyksen Saksan MM-rallin avauksessa – Latvala ihmetteli betoniesteitä (17.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit