Huttunen hattutemppuun Saksan asvaltilla

8.5.2016 / 17:30
Jari Huttunen - Antti Linnaketo kulkee Saksassa voitosta voittoon. Vaikka kyse on asvalttirallista, seassa on pieniä pätkiä soraa. (kuva: ADAC Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

ADAC Opel Rallye Cupin kolmas osakilpailu Saksan Sulingenissa oli jälleen suomalaisjuhlaa. 22-vuotias Kiuruveden nuori lupaus Jari Huttunen jatkoi voittokulkuaan ja kirjautti ansioluetteloonsa uransa kolmannen asfalttirallivoiton. Ykkössija tuli 59 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Ruotsin Tommy Kristenssoniin. Kilpailun kolmas oli Ruotsin Pontus Ahmann.

Jari Huttunen johti kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa kisaa perjantain ensimmäiseltä erikoiskokeelta alkaen ja paineli yötauolle 22,5 sekunnin johtoasemassa. Lauantaiaamuna johto kaventui hiukan, kunnes Huttunen ratkaisi pelin ja teki kilpailun seitsemännellä erikoiskokeella todellisen huippuajan. Yli 20 sekunnin pohja-aika 23 kilometrin erikoiskokeella pudotti kilpakumppanit lopullisesti kyydistä.

– Seiskapätkää ennen päätimme huollossa, että nyt vedetään täysiä ja niin myös teimme. Huippuaika lämmittää mieltä erityisesti siksi, että se erikoiskoe oli todella haastava armeija-alueen tie, jossa oli paljon risteyksiä ja tiukkoja mutkia, Huttunen sanoo.

Sulingenin ralli ajettiin poutasäässä, joten tiet pysyivät koko ajan kuivina. Puhdas asfalttiralli oli myös Huttusen mieleen.

– On mukavampaa ajaa, kun pito on koko ajan sama. Kisan alusta asti tuntui, että homma sujuu. Vaikka aikaero näyttää suurelta, pitää tuolla kuitenkin mennä ihan tosissaan, sillä sen verran kovaa muutkin tulevat. Yltiöpäisiä riskejä emme kuitenkaan ottaneet.

ADAC Opel Rallye Cupin kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa selvää jälkeä tehnyt suomalaiskaksikko johtaa sarjaa 65 pisteen erolla. Alkukausi on onnistunut täydellisesti ja hienojen voittojen lisäksi ensimmäisistä asfalttikisoista on tarttunut mukaan myös uusia oppeja. Sarjassa on nyt luvassa pitkä tauko, sillä seuraavan kerran Opel Adam -merkkisarjan pilotit ajavat pisteistä heinäkuun puolivälissä.

– Olen huomannut, että kilometrien karttumisesta on ollut hyötyä erityisesti risteysajossa. Se sujuu nyt paljon paremmin kuin ensimmäisessä kisassa. Kisatauolla keskitytään nyt yhteistyökumppanikuvioihin, sillä kaikki tuki on tuiki tarpeellista tulevaisuutta rakennettaessa, Huttunen sanoo.

Lähde: Jari Huttunen racingin tiedote


Facebook kommentit